najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Jeśłi teraz jeszcze chcesz naginac topy to nie rób tego nie stresuj rośliny jak kwitnie!
Co do zmiany barwy sam mogę to potwierdzić, odmiana NL & ICE typowa indica zauważyłem lekko purpurowe włoski, a wiem ze ta odmiana miała tylko włoski koloru białego.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: TGN »
Jak do tej pory chodowałem indoor 3 razy. Nie licząc pierwszego razu gdzie była to kompletna amatorka, pseudohodowla z nasion znalezionych w bakaniu w malutkim boxie na przypałowych akcesoriach. Za to przy dwóch ostatnich razach zawsze działy się jakieś jaja. Zacznę od ostatniego razu gdzie miałem power planat od dutch passion - nasiona feminizowane. 99,9% procent to osobniki żeńskie wg producenta. I co? A to, że na 8 roślin miałem miałem 1 samca. Ale drugi raz to już przeginka. Zamawiałem telefonicznie nasiona white widow z femaleseeds. Okazało się, że nie ma już ich na magazynie, ale koleś polecił white widow z nirvany - feminizowane za 80 albo 90 zł, już nie pamiętam. To był mój pierwszy raz kiedy zamawiałem nasiona, usłyszałem nirvana, usłyszałem cene i do tego feminised tak jak chciałem - wchodze w to :cool: . Nasiona przyszły w nirvanowej saszetce, z tyłu zaznaczone, że to white widow, feminised. Jakie było moje rozczarowanie, kiedy okazało się, że 4 na 8 krzaków ma jaja. Zaczęłem badać sprawe i do jakich doszedłem wniosków:

- te 90 (czy nawet 80) zł to stanowczo za mało jak na nasiona feminizowane (za 10 pestek)
- nirvana nie ma i nigdy chyba nie miała wdowy feminizowanej tylko regularną

Zamawiałem z cannabis.fr.pl . Opcja wyruhania mnie na kase odpada, bo wiele dobrego naczytałem się o tym sprzedawcy i sam potwierdzam jego rzetelność - zamawiałem i zamawiam tylko od niego, sporo tego było (ponad 100 pestek) i procz tego jednego razu zawsze było ok - błyskawiczna dostawa, zniżki i bonusy. No i pestki te co trzeba. Gościu musiał się chyba konkretnie zjarać i coś mu się pojebało. Ci, którzy telefonicznie zamawiali z cannabisu.fr.pl wiedzą, że gościu ma głos jakby jarał cały czas (bardzo sympatyczny koleś, pozdrawiam). Nigdy nie zadzwoniłam do niego po wyjaśnienia, bo stwierdziłem, że to by nic nie dało.
Natomiast nie chcę w żadne sposób robić antyreklamy Cannabisowi, bo to naprawdę super koleś, chcę po prostu opowiedzieć swoją historię, bo po to jest to forum przecież :cool:

Źdźbło, zrob nastepne fotki. Ja będe w poniedziałek na spocie to zrobie swoim. Pzdr
Ostatnio zmieniony 15 września 2007 przez TGN, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: gitWWA »
Z tylu na paczce WW Nirvana jest napisane:
"Remove males to prevent pollination of Females and obtain Sensimilla.
For growing instructions check our website"

A nie ze to feminizowane ;)
Uwaga! Użytkownik gitWWA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: TGN »
Z tyłu są dwie rubryki : regular i feminised i jedna jest zaznaczona krzyżykiem. Jest też lista gatunków i jeden jest zaznaczony krzyżykiem ;-)
  • 15 / / 0
Nieprzeczytany post autor: źdźbło »
Byłem ostatnio na miejscówce ale nie mam fotek bo za ciemno było. Plant kwitnie dobrze i na oko jak na razie powinien postać do tego 15go października. Rośnie on w wiadrze i w związku z tym wpadłem na ciekawy pomysł aby go ostatni tydzień pokatować w domu w celu zwiększenia żywicy i otrzymania lepszych kotów.
Co wymyśliłem to:

- trzymanie go w cyklu 24h ciemności i np. 8 lub 12 światła przez kilka dni
- poprzekuwanie/ponawiercanie łodyg i wsadzenie w nie wykałaczek
- nie podlewanie krzaczora z celu spowodowania naturalnego uschnięcia w zaciemnieniu
- ewentualne ostatnie przed harvestowe podlanie go czymś co mu zrobi dobrze %-D

Opłaca się w ogóle to robić? Może są jakieś lepsze sposoby?

Eloza
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Jeśli masz to w wiadrze, przepłukałbym korzenie czystą wodą najlepiej odstaną bez chloru aby wszystką chemie wymyć potem na sam koniec użyłbym Rippena 7-14 dni przed końcem,

nie pozwól jej uschnąc ze starości bo poprostu przekiwtnie i straci na mocy (chyba każdy z nas pamięta ten schemat kiedy zrobić żniwa, po tym czasie jest za późno),

co do fotoperiodu to słyszałem już wiele możliwości,

ja bym oberwał wszystkie liście jakieś kilka dni przed końcem, ewentualnie można ją trochę pokaleczyć w łodygę.
  • 15 / / 0
...
Poniżej zamieszczam najlepszą fotę jaką udało mi się zrobić na trybie makro. Po przybliżeniu można zobaczyć, że plant jest cały oblepiony żywicą. Krzak po dotknięciu zostawia na rękach żywiczne ślady. Co do zapachu to pachnie bardzo owocowo. Jeszcze jakieś 2 tygodnie i będę go ścinał. Oto fotka szczytu rośliny z dnia 01.10.2007.
  • 15 / / 0
..
Tu jest fotka całego krzaczora. Nie jest za wysoki ale za to bardzo rozkrzaczony . Rośnie w wiadrze, które ma ok 40-50l. Wg mnie wyjątkowo daje rade : )
  • 191 / 1 / 0
Jaki duży wyrośnie ak48 w szafce przy 3 tyg. wega? Chodzi o wysokość końcową.
  • 78 / 3 / 0
Okolo 60-80cm(w moim przypadku i bez zaginania) ale zalezy jaki masz fotoperiod, jakie swiatlo itd. Odmiana mocna ale jak dla mnie problemem sa plony na outdorze. Nie jest tak mocna i wytrzymala jak hh czy easy satiwa. Na outdorze raczej sredniej wielkosci 1,3-1,5 metra. Palenie mocna indyjkowate, zapach bardzo mocny. Slabo towar z miejscowki sie wozi i capi cale auto:D. klony pobiera sie raczej slabo i odmiana potrzebuje duzo serca zeby przetrwala w trudniejszych warunkach. To najgorsza odmiana z okolo dwudziestu z ktorej pobieralem klony(pod wzgledem pobierania szczepek). Ilosc topow nie zachwyca ale moc jest wspaniala i polecana fanom klasycznej fotelowej indyjki. Pozdr
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.