Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 884 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
bgo pisze:
Myślę że to wina małej ilości płynów.jak połykałem jakieś tabletki na sucho bez popicia to tex miałem czkawke taką natrętną co nie chciała przejśc.
Podczas dzisiejszej fazy-300-miligramowej znowu miałem uporczywą czkawkę. Jeśli jest tak jak piszesz to bardzo możliwe. Przede wszystkim suchość w ustach po kodeinie mam zawsze, ale nigdy nie mam ochoty się napić, może to tego wina.
Ja tam słyszałem, że czkawka jest przez gwałtowne zmiany temperatury, jak np. wychodzimy z gorącego prysznica do ciepłego pomieszczenia.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hazawaxu »
Kimol pisze:
Lek Concerta na ADHD
Ja miałbym chyba szansę go dostać ;) Spełniam warunki jak nic.Starać się czy nie ? ;)

to pochadna amfy, kiedys z kumplem sie tym ucpalem, wzielismy u niego po tylko 3 tablety a tutaj za godzinke czulem sie jak po wciaganiu. mialem normalna faze- zajebiscie sie czulem wszystko takie przyjemne i mile muzy fajnie sie sluchalo, zero problemow jak bym sie na nowo narodzil, i mialem tez problem z proporcjami roznych obiektow, i tak jak bym nie wiedzial gdzie jestem.(a to tylko 3 tabletki:), a potem zejscie- lapy mi sie trzesly i bylem strsznie agresywny i nerwowy.

to jest wlasnie na koncentracje i na pamiec, i dla adhdekow.
Uwaga! Użytkownik Hazawaxu nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
bgo pisze:

Podczas dzisiejszej fazy-300-miligramowej znowu miałem uporczywą czkawkę. Jeśli jest tak jak piszesz to bardzo możliwe. Przede wszystkim suchość w ustach po kodeinie mam zawsze, ale nigdy nie mam ochoty się napić, może to tego wina.
Ja tam słyszałem, że czkawka jest przez gwałtowne zmiany temperatury, jak np. wychodzimy z gorącego prysznica do ciepłego pomieszczenia.
Nie mam pojęcia od czego ona jest, ale mnie również cholernie denerwowała. Nic na nią nie pomaga.
  • 32 / / 0
Nieprzeczytany post autor: efc »
codeine pisze:

"Czysta" kodeina to lek Thiocodin, skrusz go na proszek koniecznie, rozpuść w szklance wody i wypij. To najlepsza metoda jeśli ci się niechce robić ekstrakcji. Będzie napewno lepiej działało niż jakbyś pochłaniał tabletki w całości. Gwarantuję, że będziesz miał zajebisty stan. Sam tą metodę wymyśliłem i opatentowałem :) Hehe.
Od dawna ćpam Thiocodin, razem z antidolem albo N+. Thiocodin zawsze po prostu rozgryzam i mieszam w ustach z wodą - nie wydaje mi sie zeby to bylo mniej skuteczne od rozpuszczania w szklance.
Ale bardziej martwi mnie co innego - czy ktokolwiek orientuje sie jakie mogą być skutki długiego, codziennego zażywania sulfogwajakolu, który jest w thiocodinie?
Uwaga! Użytkownik efc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
efc pisze:
Ale bardziej martwi mnie co innego - czy ktokolwiek orientuje sie jakie mogą być skutki długiego, codziennego zażywania sulfogwajakolu, który jest w thiocodinie?
Oczywiscie - sulfogwajakol drazni blone sluzową żoladka, ktora odpowiada za produkcje substancji niezbednych do trawienia pokarmow. Reszte mozesz sobie dospiewac sam.
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 32 / / 0
P-paranoi pisze:
Oczywiscie - sulfogwajakol drazni blone sluzową żoladka, ktora odpowiada za produkcje substancji niezbednych do trawienia pokarmow. Reszte mozesz sobie dospiewac sam.
No, tak, drażni, to wiem - a więc nadżerki, wrzody, generalnie kłopoty żołądkowe. Skutki tego już znam zresztą. Ale przecież jego działanie nie kończy się na drażnieniu błony śluzowej (i waleniu po wątrobie, jak mniemam). Chyba, że się mylę?
Uwaga! Użytkownik efc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Oj nie przesadzaj, jak będziesz jadł to latami to może i się czegoś nabawisz na żołądku, ale jak zjesz to raz czy dwa, to z pewnościa Ci się nic nie stanie. Zreszta thiocodin jest drogi, a tolerancja rośnie szybko. prędzej czy później i tak przerzucisz się na coś innego.
  • 32 / / 0
Yy.. kiedy ja tak właśnie od lat, codziennie - dlatego pytałem - nieważne zresztą.
Marzyłby mi sie dostep do czystej, ale przy moim zuzyciu ekstrakcja nie wchodzi w gre.
  • 528 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: codeine »
Ooo, efc, stary kodeiniarzu, wróciłeś do nas ;)
efc pisze:
Yy.. kiedy ja tak właśnie od lat, codziennie - dlatego pytałem - nieważne zresztą.
Marzyłby mi sie dostep do czystej, ale przy moim zuzyciu ekstrakcja nie wchodzi w gre.
Oj, nie przesadzaj. W końcu raz dziennie tą ekstrakcję zrobić można. Bo nawet jak się przywali tylko jeden raz w ciągu dnia to ma się spokój z abstynencyjnymi objawami na jakieś kilkanaście godzin (sprawdzone).

No i działa lepiej. A jak się wali po kilka razy dziennie to już lipa.
Uwaga! Użytkownik codeine nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 677 / 13 / 0
Nie, codeine. Raz dziennie to wcale nie jest tak mało, jak te "raz dziennie" jest setnym z kolei... Może nigdy nie doszłam do miesięcznych ciągów (heh pewnie tylko dlatego że juz po tygodniu żadna dawka zdawała się nie działać), ale doskonale pamiętam jak już po kilku, kilkunastu dniach robienia tej jebanej ekstrakcji, na sama myśl że znowu mnie czeka, robiło mi się niedobrze. Kuuuuźwa... ile to trzeba się namęczyć z tymi tabletkami, ile to czekania, zachodu...
ODPOWIEDZ
Newsy
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.