Przeciwkaszlowo w przypadku uporczywego, suchego i bolesnego kaszlu, przeciwbólowo w bólach o miernym nasileniu, rzadziej stosowana jako lek zapierający w ostrych i przewlekłych biegunkach.
Ciężko to zdobyć, bo na różową receptę. Nigdy u lekarza nie widziałem różowych druczków na stole.
Zresztą po co ci to? Opakowanie leku Codeinum phosphoricum zawiera "tylko" 2 gramy kodeiny (100 tabl. x 20mg). Przy mojej tolerancji to by były 4 dawki po 500mg.
"Czysta" kodeina to lek Thiocodin (zawiera szkodliwy sulfogwajakol, substancję o działaniu wyksztuśnym), skrusz go na proszek koniecznie, rozpuść w szklance wody i wypij. To najlepsza metoda jeśli ci się niechce robić ekstrakcji. Będzie napewno lepiej działało niż jakbyś pochłaniał tabletki w całości. Gwarantuję, że będziesz miał zajebisty stan. Sam tą metodę wymyśliłem i opatentowałem :) Hehe.
Pzdr.
Skreślono nieprawdziwą informację, dodano przypis moderatora opisujący niezgodność.
| 13 |
Lek Concerta na ADHD
Obłąkany pisze: Kodeina stosowana jest również w uporczywych napadach czkawki... niektórzy mają takie skłonności :)
Powiedz, że jestes wokalistą masz ważny koncert a jak się denerwujesz to dostajesz czkawki... Moooże przejdzie...
wujek supra
ja zawsze dostaje czkawki po tramalu.. to strasznie irytujace !!!!!
Ja nigdy po kodzie i tramalu nie miałem czkawki.
Za to po benzo owszem. Mówię tu o mixie, który wykonałem dawno temu - 3,75mg alprazolamu, 5-6mg klonazepamu i 40-60mg diazepamu ;) Myślę, że to wina wypełniaczy w tychże tabletkach.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.