Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 78 / 1 / 0
Witam!

Ludzie mówią mi że dziwnie ze mną się rozmawia, że się zmieniłem, inaczej widzę rzeczy, jestem pełen energii... Niektórzy mówią że pojawił się nowy Mr R że się zmieniłem, że zwariowałem ;) No cuda na kiju ;) A ja obserwuje świat i wszystko jest takie proste i łatwe i szczęśliwe ;) Czy mam zacząć się martwić? Z ludźmi dogaduje się dopiero na wieczór normalnie jak i oni są zmęczeni/ po kawie....
♪♫♪ harmony (: ♪♫♪
  • 883 / 10 / 0
Może podaj przykład nie dogadania się?
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 78 / 1 / 0
Moderator usunął mi post ;p Szef się wkurza że mówię prawdę i że go opieprzam że nic nie robi tylko wisi cały dzień na telefonie ;p Podpowiadam wszystkim w koło jak szybciej i lepiej skończyć pracę i mam rację to działa, mamy czas na kawkę i pogawędy. Mówię jakby kodem szyfrem - Ktoś powie coś - a ja wyczuwam:

a) emocje
b) sens logiczny
c) sens ukryty
d) co dana osoba pragnie usłyszeć

Jakby mowa była szyfrem, kluczem, z każdym jestem w stanie się dogadać niezależnie od wieku i statusu społecznego, umiem zmieniać kod.

Rozumiesz mnie? To wszystko jest paradoksalne i umowne i ulotne. Nie wiem jak to przenieść dobrze na słowo pisane. Ale wiem że słowo ma wielką moc i czuję dla niego szacunek.
♪♫♪ harmony (: ♪♫♪
  • 488 / 7 / 0
Co chciałeś osiągnąć zakładając temat? Pochwalić się? Pytanie o normalne postawy na tym forum to jednak egzotyka.

A co do opisu: doszukiwanie się ukrytych sensów i podtekstów jest jednym z klasycznych symptomów zrycia popsychodelikowego. Ja też kiedyś byłem taki i myślałem, że jest fajnie. Nie. Dobrze na umyśle zrobiło mi się dopiero, gdy nauczyłem się na co dzień mówić mniej i myśleć mniej.
  • 3490 / 57 / 0
Chodzi o to, że ludzie rzadko mówią wprost i dosłownie to co mają na myśli. On odczytuje rzeczywiste intencje czyli właśnie ukryty sens. To nie zrycie tylko zwiększona empatia.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 173 / / 0
Kurwik pisze:
Chodzi o to, że ludzie rzadko mówią wprost i dosłownie to co mają na myśli. On odczytuje rzeczywiste intencje czyli właśnie ukryty sens. To nie zrycie tylko zwiększona empatia.
Rzeczywiste intencje, lub "rzeczywiste" intencje, pytanie czy mamy do czynienia z wysoko rozwiniętą empatią, czy ze zryciem popsychodelikowym, imo obie wersje są możliwe.
Oko którym Bóg patrzy na mnie, jest tym samym okiem, którym Ja patrzę na Boga.
  • 616 / 4 / 0
Widziałem tego posta o którym pisałeś. Jeżeli wypowiadasz się tak na co dzień to wiem jaki masz problem. Musiałem go przeczytać jakieś sześć razy żeby zobaczyć jakiś głębszy ogólny sens. Lecz i tak był strasznie zamazany. Wyglądało to tak jakbyś myślał jedno, chciał napisać drugie a trzecie palce same wystukały na klawiaturze. Taki brak skoncentrowania myśli na jednym temacie, straszne roztrzepanie. Staraj się po pierwsze przykładac większą wagę do spójności i klarowności Swych wypowiedzi a może być lepiej.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 57 / 0
Napisał, że na pismo tej zdolności przenieść nie umi.

Muszę go tłumaczyć, jego problemem są ludzie i ich zdolności rozumienia, nie on i jego =P
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2011 przez Kurwik, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 616 / 4 / 0
Wim wim. Ponadto z posta nr trzy w tym temacie, wyczytałem, czy raczej zrozumiałem, że właściwie chłopak ma super moce z odczytywania innych. To się mogłoby mi przydać bo to dobra sprawa. Mi chodzi o to, że On sam ma jakieś problemy z przekazywaniem Swoich myśli.
Uwaga! Użytkownik wendrowycz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 838 / 7 / 0
Mr R - ludzie lubią, jak martwisz się i przeżywasz wszystko razem z nimi wtedy czują się naprawdę zrozumiani. Za przykład podam filmik rozjaśniający:

Eckhart Tolle PL - Sekret Życia
http://youtu.be/FECRyz_vcgs
A ja obserwuje świat i wszystko jest takie proste i łatwe i szczęśliwe
No to niestety źle widzisz.. Bo nie jest tak, jak widzisz, a że dla Ciebie takie jest no to cóż.. Pozwolisz, że inni nie będą musieli notować tego w notesie? Trzeba też troszkę wczuć się w sytuację innych ludzi przeżywających tzw EMOCJE
Uwaga! Użytkownik llabx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.