Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
Breslau jest niemieckie!
drugie zajmuje 2cebe
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.
Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
Tyle miłości do meskaliny a tak mało tu opisów przeżyć, niech ktoś coś skrobnie.
Psychedelein z języka greckiego ψυχή (psyche, "umysł") i δηλείν (delein, "ukazywać, objawiać"), czyli w wolnym tłumaczeniu "objawiający umysł".
2. 25D-NBOMe
3. TMA-2
4. meskalina
(ta ostatnia dla mnie to spore rozczarowanie, wydala mi sie dosc nijaka, poza trzezwoscia myslenia i aksamitnoscia powierzchni nie odczulem niczego nadzwyczajnego, dawka 500mg chlorowodorku)
świetliste macki kosmicznej jaźni pisze:1. MDA
2. 25D-nBOMe
3. TMA-2
4. Meskalina
(ta ostatnia dla mnie to spore rozczarowanie, wydala mi sie dosc nijaka, poza trzezwoscia myslenia i aksamitnoscia powierzchni nie odczulem niczego nadzwyczajnego, dawka 500mg chlorowodorku)
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
1. DOI
2. Daleko za nim 2C-E
3. A jeszcze dalej za nimi 25D-NBOMe.
Próbowałem jeszcze Bromo-DragonFLY, 25C-NBOMe i 2C-P, ale w moim odczuciu nie kwalifikują się one do listy.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.