ODPOWIEDZ
  • 182 / / 0
Nieprzeczytany post autor: barcioKK »
http://allegro.pl/show_item.php?item=87259964 cos takiego mogloby sie nadac ? ogolnie jesli chodzi o lampy oswietlenie hps-y itp to jestem totalnym zoltodziobem, wiec pytam :rolleyes:
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
[quote="barcioKK"]
http]

straszne rękodzieło.
Lampę lepiej jest dawać poziomo niż pionowo jak w tym cudzie.
Chała : nie brać.

za podobna kasę złożysz sobie sam lepszą.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 182 / / 0
Costy nie zlozylbym bo nawet bym nie potrafil :-p pozatym w takiej malej miescinie w ktorej mieszkam moglbym nie dostac wszystkich potrzebnych rzeczy <_<
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
barcioKK pisze:
Costy nie zlozylbym bo nawet bym nie potrafil ]

<_< nie denerwuj mnie takim gadaniem.
barcioKK pisze:
pozatym w takiej malej miescinie w ktorej mieszkam moglbym nie dostac wszystkich potrzebnych rzeczy <_<
wszystko jest przy odrobinie wysiłku do dostania w necie.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 615 / 96 / 0
Nieprzeczytany post autor: TMq »
ja mieszkam w miejscowosci 3km na 2 i jakos u mnie w "MIESCIE" wszystko sie dostanie, a jak by tak nie bylo: www.aqva-light.pl/shop.php i w tym sklepie kupisz wszystkie "kichy", a jezeli nie masz kasy to zrob jak ja tzn popytaj sie po miescie kto kroi hps'y, tym sposobem napewno dojda jakies wiadomosci, ja tym sposobem kupilem 70w i 150w za 50 zeli :) oczywiscie nie namawiam do pazerstwa, a w zadnym razie do kradziezy takich lamp ( w nich plynie napiecie nawet do 2500V)
Uwaga! Użytkownik TMq nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / / 0
Nieprzeczytany post autor: WeedTime »
braciokk, nie przejmuj sie - wszystko jest ok. poprostu mogles nie wiedziec ze roslinki potrzebuja pewnych waronkow zeby dobrze rosly i trzeba im je zapewnic. Nie jest jeszcze tak zle.

Nie sluchaj ze masz za malo swiatla bo swiatla na veg w zupelnosci im wystarczy. Musisz tylko ustawic rosliny tak zeby wszystkie byly na jednej wysokosci - postaw doniczki na czyms tak zeby te nizsze byly na wysokosci tej najwiekszej albo po prostu wywal ja z boxa - ona tak wyglada przez to ze 2 miesiace stala na parapecie - w grudniu !? ehhh... swietlowki mozna trzymac naprawde nisko - nawt 10cm od szczytow tylko musisz to kontrolowac i caly czas je podnosic bo rosliny szybko rosna.

Poza tym takie podstawowe warunki ktore powinienes spelnic to:

- zrobic boxa - zeby rosliny w czyms byly (nie na wolnej przestrzeni), moze to byc szafka a nawet karton.
- zrobic wentylacje - wszystko jedno jaki wentylator, moze byc od komputera - zeby wyciagal z boxa powietrze
- koniecznie kup termometr - temperatura w jakiej rosliny beda dobrze rosly to 25-30C postaraj sie taka zapewnic
- na sciany przyklej folie aluminiowa zeby odbijala swiatlo
- nie podlewaj za czesto roslin - co 2-3 dni jak ziemia dobrze wyschnie (lepiej przesuszyc niz przelac)
- na kwitnienie kup nawoz do roslin kwitnacych ale dawaj tylko polowe zalecanej dawki
- mowisz ze ustawiles 18/6 - nie wiem czy sam wlaczasz swiatlo ale polecam ci kupic timer bo to musi byc zawsze
18/6, tak samo na kwitnieniu musi byc zawsze 12/12 zeby ci zakwitly
- mlode rosliny lubia wilgoc dlatego pryskaj je 2 razy dziennie woda, najlepiej gazowana

powodzienia !!
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 182 / / 0
dzieki weedtime dokladnie zrobilem tak jak piszesz, najpierw powiesilem swietlowki na lańcuchach zeby nie staly tak na jakis książkach i wszystkie male roslinki podnioslem do jednego, "optymalnego" poziomu tak zeby mialy w miare blisko i zeby nie ciągneły w góre a ta duza stoi na ziemi normalnie i jej odleglosc od rur jest podobna, widac to na załączonej fotce, mam jeszcze jedna mala swietloweczke chyba 8W i mysle przmocowac ją pionowo do tej dykty oblepionej folią aluminiową, tak zeby oświetlała łodyge tej duzej roslnki równolegle.

A do kolejnych podpunktów zastosuje sie w jak najbliższej przyszłości :cool:
  • 182 / / 0
wiem ze wygląda prymitywnie i dosyć nie pewnie ale uwierzcie mi ze jest solidnie zrobione i wyglada na 15 min roboty.... ja to robilem pol dnia :blush:
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
trzeba bylo zdjac zdjecia z segmentu ;)...
moglbys zrobic sciany dla konopek z bialej dykty.
pozdrawiam
  • 42 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mous_def »
albo wyrzucić głosniki z kolumny...

http://img114.imageshack.us/my.php?image=lolo5dm.jpg

mają 10 dni...
Uwaga! Użytkownik mous_def nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.