Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
W czwartek zebrane ok. 150 ładnych okazów. Przyswojone z tego ok. 80- trip życia :-D "Coś pięknego" :yay:
PS. kto sie pisze na wyprawe w gory ?
oxygenne pisze:Ogłaszam wszem i wobec, iż, przynajmniej na południu naszego pięknego kraju, ze względu na jesienne temperatury i pogodę w ostatnim czasie, tegoroczny sezon grzybozbiorów uważam za otwarty. :-)
W czwartek zebrane ok. 150 ładnych okazów. Przyswojone z tego ok. 80- trip życia :-D "Coś pięknego" :yay:
Jakie okolice? Od poniedziałku do weekendu siedzę w beskidach zachodnich i nie powiem, fajnie byłoby w czasie wędrówki po górach, na jakiś szczycie się obeżreć (:
Ila czasu zajął zbiór 150 sztuk i czy zbierałeś sam?
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Breslau jest niemieckie!
mógłbyś w jakiś sposób udokumentować (najlepiej zdjęciem) chociaż część tych swoich tegorocznych zbiorów? Oczywiście jeżeli coś z tego co zebrałeś jeszcze zostało :-)
I podłączam się pod prośbę Kurwika, gdzie na południu dokładniej to zbierałeś? Ja mieszkam na południowym-zachodzie i jeszcze na początku tygodnia nic nie było, podejrzewam że u mnie za ciepło i za mokro jeszcze jest żeby grzyby wyrosły.
Osobiście jeszcze nie widziałem łysicy na własne oczy ale jestem pewien że za pare tygodni na paru miejscach które odwiedziłem będa grzybki
Ja również z miłą chęcią poznał bym grzybiarza z moich okolic, znam bardzo dobrze tereny wokół Wałcza
-nie piszcie gdzie grzyby nie rosną
-nie piszcie, że zamierzacie się wybrać na grzybobranie
-nie jęczcie żeby ktoś was zabrał na zbiory
-nie piszcie informacji z żopy wziętych w stylu: kolega babci wujka powiedział, że łysice rosną w lesie
Tak w ogóle to, że 1 osoba miała szczęście coś nazbierać nie znaczy, że sezon się zaczął. Cierpliwości
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.