Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Ogłaszam wszem i wobec, iż, przynajmniej na południu naszego pięknego kraju, ze względu na jesienne temperatury i pogodę w ostatnim czasie, tegoroczny sezon grzybozbiorów uważam za otwarty. :-)
W czwartek zebrane ok. 150 ładnych okazów. Przyswojone z tego ok. 80- trip życia :-D "Coś pięknego" :yay:
  • 1 / / 0
a ja ostatnio znalazlem 6 sztuk / pozdro
PS. kto sie pisze na wyprawe w gory ?
Uwaga! Użytkownik wuaes nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 1 / 0
Potwierdzam. Na śląsku już można zbierać. Pierwsza setka znaleziona 13.09, a następnego dnia połowa z tego zjedzona. Podziałały nieprzeciętnie :diabolic:
  • 3490 / 56 / 0
oxygenne pisze:
Ogłaszam wszem i wobec, iż, przynajmniej na południu naszego pięknego kraju, ze względu na jesienne temperatury i pogodę w ostatnim czasie, tegoroczny sezon grzybozbiorów uważam za otwarty. :-)
W czwartek zebrane ok. 150 ładnych okazów. Przyswojone z tego ok. 80- trip życia :-D "Coś pięknego" :yay:

Jakie okolice? Od poniedziałku do weekendu siedzę w beskidach zachodnich i nie powiem, fajnie byłoby w czasie wędrówki po górach, na jakiś szczycie się obeżreć (:
Ila czasu zajął zbiór 150 sztuk i czy zbierałeś sam?
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2011 przez Kurwik, łącznie zmieniany 1 raz.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1519 / 20 / 0
Uaaa, więc sezon oficjalnie można uznać za otwarty, miodzio :cheesy: nananana! W mojej części Polszy za pewne i tak bedzie można sie wybrać w teren dopiero pod koniec września ale już jestem zmotywowany i zacieram rączki :D
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 1 / / 0
Wielkopolska 9 sztuk :)
  • 705 / 16 / 0
Nie chcę wyjść na człowieka małej wiary (którym mimo wszystko jestem) ale mam prośbę do autora tematu;
mógłbyś w jakiś sposób udokumentować (najlepiej zdjęciem) chociaż część tych swoich tegorocznych zbiorów? Oczywiście jeżeli coś z tego co zebrałeś jeszcze zostało :-)
I podłączam się pod prośbę Kurwika, gdzie na południu dokładniej to zbierałeś? Ja mieszkam na południowym-zachodzie i jeszcze na początku tygodnia nic nie było, podejrzewam że u mnie za ciepło i za mokro jeszcze jest żeby grzyby wyrosły.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2011 przez Bakoosiowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Ryyyyyyyba!
  • 13 / 1 / 0
Północne Kuj-Pom - puste, na razie oczekiwanie na deszcze, bo jak na złość druga część lata zrobiła się sucha.
  • 290 / 4 / 0
Wlaśnie wróciłem z poszukiwań (zach. pomorskie) Przejechałem motorkiem niezły kawałek, odwiedzając parę pięknych miejscówek i jeszcze nic nie znalazłem
Osobiście jeszcze nie widziałem łysicy na własne oczy ale jestem pewien że za pare tygodni na paru miejscach które odwiedziłem będa grzybki

Ja również z miłą chęcią poznał bym grzybiarza z moich okolic, znam bardzo dobrze tereny wokół Wałcza
  • 460 / 5 / 0
APEL DO WSZYSTKICH:
-nie piszcie gdzie grzyby nie rosną
-nie piszcie, że zamierzacie się wybrać na grzybobranie
-nie jęczcie żeby ktoś was zabrał na zbiory
-nie piszcie informacji z żopy wziętych w stylu: kolega babci wujka powiedział, że łysice rosną w lesie

Tak w ogóle to, że 1 osoba miała szczęście coś nazbierać nie znaczy, że sezon się zaczął. Cierpliwości
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek

Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.