Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
W czwartek zebrane ok. 150 ładnych okazów. Przyswojone z tego ok. 80- trip życia :-D "Coś pięknego" :yay:
PS. kto sie pisze na wyprawe w gory ?
oxygenne pisze:Ogłaszam wszem i wobec, iż, przynajmniej na południu naszego pięknego kraju, ze względu na jesienne temperatury i pogodę w ostatnim czasie, tegoroczny sezon grzybozbiorów uważam za otwarty. :-)
W czwartek zebrane ok. 150 ładnych okazów. Przyswojone z tego ok. 80- trip życia :-D "Coś pięknego" :yay:
Jakie okolice? Od poniedziałku do weekendu siedzę w beskidach zachodnich i nie powiem, fajnie byłoby w czasie wędrówki po górach, na jakiś szczycie się obeżreć (:
Ila czasu zajął zbiór 150 sztuk i czy zbierałeś sam?
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Breslau jest niemieckie!
mógłbyś w jakiś sposób udokumentować (najlepiej zdjęciem) chociaż część tych swoich tegorocznych zbiorów? Oczywiście jeżeli coś z tego co zebrałeś jeszcze zostało :-)
I podłączam się pod prośbę Kurwika, gdzie na południu dokładniej to zbierałeś? Ja mieszkam na południowym-zachodzie i jeszcze na początku tygodnia nic nie było, podejrzewam że u mnie za ciepło i za mokro jeszcze jest żeby grzyby wyrosły.
Osobiście jeszcze nie widziałem łysicy na własne oczy ale jestem pewien że za pare tygodni na paru miejscach które odwiedziłem będa grzybki
Ja również z miłą chęcią poznał bym grzybiarza z moich okolic, znam bardzo dobrze tereny wokół Wałcza
-nie piszcie gdzie grzyby nie rosną
-nie piszcie, że zamierzacie się wybrać na grzybobranie
-nie jęczcie żeby ktoś was zabrał na zbiory
-nie piszcie informacji z żopy wziętych w stylu: kolega babci wujka powiedział, że łysice rosną w lesie
Tak w ogóle to, że 1 osoba miała szczęście coś nazbierać nie znaczy, że sezon się zaczął. Cierpliwości
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.