No chyba że się mylę i np. Czesławowi pomógł, albo komuś?
świetliste macki kosmicznej jaźni pisze:lek pomaga, nie spotakalem sie z niczym bardziej poprawiajacym nastroj i samopoczucie dostepnym w aptece (ale nie probowalem jeszcze metylofenidatu), do tego swietne do miksow. Ale kazdy zareaguje na to inaczej, sadze, ze im bardziej zniszczony beret, tym silniejsza bedzie reakcja.
z czym ten lek 'swietnie sie miksuje' ?
wydaje mi sie, ze rozwija mi sie na to jakas tolerancja, jak zapierwszym razem sprobowalem to normalnie bylo az czuc swego rodzaju przyjemne mrowienie w glowie, ogolnie efekt byl, po okolo tygodniowej przerwie, ledwo co poczulem. Ostatnio złamałem tabletke ( retard ) i znow bylo czuc, swego rodzaju wejscie leku, po ponownym sprobowaniu tego wyczynu efekt bardzo slaby.
W ogole jest to niby antagonista receptorow noradrenalinowych, a ja czuje działanie jak w przypadku pseudoefedryny.
Lek sie swietnie miksuje ze wszelkimi stymulantami, euforiantami i gblem.
tolerancja zawsze sie rozwija w przypadku agonistow, tego nie da sie obejsc, tak dziala mozg.
co do noradrenaliny, to ja nie czulem zadnej stymulacji, ale sama pseudoefedryna mnjie usypia, wiec moze jestem jakis inny.
Ja nie chce miksować, czy samo to coś będzie mi wyraźnie (tj. prawie euforycznie, nie spodziewam się przecież mefedronowej euforii, raczej taką lekką - jak po 100 mg kody na przykład) poprawiało nastrój.
[ot]
Ostatnio zacząłem na fobię regularnie stosować alprazolam IR (wcześniej SR) 1 mg per day i pomaga (dziwne, bo miałem w życiu epizody nadużywania benzo i to w ogromnych dawkach kiedyś), niestety powoduje takie doły czasem (jak dzisiaj) że... szkoda gadać. Ciężko wstać do pracy.
[/ot]
Btw. do czego możecie porównać ten lek,a może inaczej do czego możecie przyrównać tzw. "euforię" po jego użyciu.
edit1:
co do metylofenidatu, to napewno musi poprawiać samopoczucie (w końcu działa na dopaminę), niestety w Polsce nie jest łatwo o ten lek (dla mnie poza zasięgiem, żaden lekarz tego nie przepisze jeśli nie masz adhd stwierdzonego), adderallu w Polsce też nie ma (taki gówniany kraj) i tylko można sobie porobić smaka czytając drugs forum czy bluelight na te specyfiki, tam to przepisują chyba hurtowo, bo ludzie bardzo często o tym piszą i to nie tylko w kontekście adhd.
czułem się troche jakbym miał niedoczynność,tarczycy, ospałość itp, choć na mózgownicy lepiej
dla mnie sam pirbedil jest bez sensu, jeśli już to ze stymulantami, choćby guaraną
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
CBZC rozbija packzomatową dystrybucję
Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.