Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 110 / 1 / 0
Najprostsza odpowiedź :
Odmawiam składania zeznań - jeżeli boicie się wpierdolu to mówcie prawde

Chociaż już rzadko kiedy jest wpierdol , straszysz w razie czego obdukcja i odpuszczaja
Uwaga! Użytkownik Roger_Lmz jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 115 / 3 / 0
ja zawsze mówie :,,od dilera <i tutaj podaje dane personalne dilera>,,
  • 2814 / 14 / 0
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34 ... amine.html

Czego nie należy robić w trakcie przesłuchania? Przyznawać się jak 21-letni mieszkaniec Koszalina do udzielania innej osobie.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 128 / 99 / 0
To mój pierwszy post (czytam już od paru miesięcy), witam zatem ciepło całą społeczność Hypka.
Może was zaskoczę, ale najlepszą metodą jest odmowa składania zeznań. Nie należy absolutnie nic mówić na policji, bo można sobie tylko napytać biedy (nagadać bzdur). Jeśli nawet sprzedacie swojego dila (lub kolegę, co jest totalnym frajerstwem) i tak wam nie odpuszczą. Policja działa na zasadzie - od płotki do grubej ryby. Żeby oskarżyć twojego dila, muszą mieć np. nakaz przeszukania, pozwolenie na podsłuch itp., a te znowu muszą mieć odpowiednią podstawę dowodową, potrzebną, aby sędzia je wydał. Wasze nazwisko i tak zatem znajdzie się w aktach. Nie puszczą was wolno, klepiąc jedynie po plecach. Jako podejżany, nie macie wcale obowiązku składania zeznań, a i tak, jeśli ustalono waszą tożsamość, puszczą was wolno (tj. nie zostaniecie na dołku do sprawy, jeśli można was znaleźć). Po wszystkim, należy pogadać z fachowcem i mówić to, co on wam karze. Wysypanie dila może mieć wpływ jedynie na to, czy dostaniecie warunkowe umorzenie, czy zawiasy. Różnica jest zasadnicza, bo osoby z warunkowym umożeniem nie traktuje się jako osoby karanej, co ma ogromne znaczenie dla tych z nas, mających pracę. Tak, czy siak, decyzję najlepiej podjąć mając spokojną głowę, po konsultacji z prawnikiem, nie zaś na komisariacie
Vis a vis z drzwiami
Od pokoju do planety
  • 61 / / 0
Witam

Panowie, krótko mówiąć wjebałem się w przypał (posiadanie 0,5), nie podałem sie dobrowolnie karze, za 5 miechów sprawa, na pytanie skąd masz powiedziałem ze ... zanalzlem w lesie krzaka na którym było 0,5 g :nuts: (niestety nie czytałem tego tematu wczesniej ) , w sądzie chce się pwołać na Art. 66. § 1 - niska szkodliwośc społeczna
I tu pojawia sie moje pytanie czy taka perfida sciema i brak chęci do współpracy nie bedzie miała wpływu na wyrok w sprawie ? , jakie jest prawdopodobienstwo ze nie dostane zawiasów tylko niską szkodliwość społ. i tak przy okazji na jakie ejszcze artykuły moge sie powoływac w celu unikniecia zawiasów ?

Dodam ze jestem Studentem, nigdy wczesniej nie kranym, a to 0,5 miałem na własny uzytek
  • 1067 / 206 / 0
Znasz go Imie Nazwisko?
Nie.
A znasz Ksywa?
Znam.
Skąd?
Z ogniska /baru ogólnie melanżu. Byłem pod wpływem alkoholu , często bywam pod jego wpływem i mogę nie pamiętać szczegółów, albo że znam KSYWA (osoba co cie wdupiła) , być może udostepniłem mu narkotyki, skoro tak twierdzi, aczklowiek nie pamiętam żeby takie zdarzenie miało kiedykolwiek miejsce. Co może wynikać z mojego trybu życia, które jak wyżej zaznaczyłem, jest często zakrapiane alkoholem.
Osoby , od których kupowałem narkotyki, są dla mnie prawie anonimowe, łączyły nas tylko interesy, nie pytałem ich o imię i nazwisko. Szczerze powiedziawszy, w ogóle mnie te dane nie obchodziły.
Narkotyki kupowałem na swój użytek , lecz czasami pod wpływem alkoholu właśnie, mogłem poczęstować kogoś, jeśli ten ktoś o to prosił.
Wystarczy mówić prawde więc . Aby bez namiarów na osoby trzecie, bo po co robić komuś problemy, a zwłaszcza sobie .
I don't do drugs. I am drugs.
  • 167 / 8 / 0
wychylylybymy

Mozesz tez po cichu liczyc na zmiane przepisów, powołac sie po prostu na zapisy nowelizacyjne ;-)
  • 423 / 1 / 0
Nigdy nie poddawaj sie dobrowolnie karze, odmawiaj skladania zeznan. Domagaj sie umorzenia ze wzgledu na niska szkodliwosc czynu. Jesli nie poskutkuje to umorzy Ci sedzia.
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 30 / 0
Albo da wyrok
Ostatnio zmieniony 15 grudnia 2011 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 27 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: AntonX »
pilleater pisze:
Nie wiem czy w to wierzyć, ale się przekonałem niejednokrotnie w życiu, że ludzie to zwierzęta nie tylko z punktu widzenia biologii, lecz także z powodu zachowania zupełnie jak jakiegoś rozdrażnionego drapieżnika, chyćby buldoga.

Przecież kurwa jak można wsadzić złapanego, biednego palacza trawki do szafy pancernej, zamknąć ją, przewrócić i przez około kwadrans napierdalać w nią pałami i kopać?

Wrocław, ulica jaworowa (dziel. Krzyki). Tak samo wrocławiakom nie życzę przenocować na Trzemeskiej. Oj bida...
jaworowa: / tam to bylo przejebane dorbze ze juz tam zlikwidowali dolek. ale siedzialem na dworcowej i odnowione jak w hotelu prawie hehehe xD nie no zart, lecz ze stara jaworowa nie ma porownania....
;D

tak czy inaczej padlo tu wiele pomyslow i jeden dla mnie wniosek /wczensiej raczej oczywisty.
to co wiedza to wiedza. to co ty mozesz powiedziec? realne bzdury.

pzdr
Eyes chico, they never layin...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki

Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.