Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 705 / 1 / 0
komandos444 pisze:
Jade stopem do Belgii do znajomych na początku lipca- po drodze chciałbym się zaopatrzyć. Czy w prowincjonalnych miasteczkach też są coffeshopy?
Raczej szczerze watpie zebys na iscie prowincjonalnych cos znalazl. Wydaje mi sie (choc moge sie mylic, jednak watpie), ze w tej kwestii jest tak jak z burdelami - trzeba zebrac iles podpisow od lokalnych mieszkancow zeby moc cos takiego otworzyc. Dla przykladu - ja zaopatruje sie w Geelen i tam sa dwa kofiki, oby dwa na tej samej ulicy oddalone od siebie o 10 metrow, dziwny zbieg okolicznosci nie? ;] Swoja droga za kazdym razem na tej ulicy widze co najmniej 5 samochodow na polskich blachach (chodzi o zamieszkalych tam) ;-)

BTW: Pytac o Eindhoven to troche nie na miejscu, bo tam pewnie jest tego z kilkadziesiat ;) Ja bym szukal jak najblizej centrum, na pewno cos ciekawego sie tam znajdzie. Zawsze mozesz pytac mlodych lebkow. W Valkenswaard jak bylem kilka lat temu to tez byly kofiki, aczkolwiek wiek mnie wtedy jeszcze ograniczal ;) Jest to blizej w strone Belgii takze moze Ci sie to przydac.
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2011 przez AE86, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 449 / 9 / 0
W Eindhoven wcale tak duzo coffikow nie bylo kiedy tam bylem, w roku 2007. Z tego co pamietam chyba 4 w centrum, dalej sie nie zapuszczalem w miasto. Watpie tez by powstalo ich od tego czasu wiecej, skoro Holandia pomalu odwraca sie od liberalnego kierunku.
  • 705 / 1 / 0
@Ahael: A no calkiem mozliwe. Jak juz pisalem nie bylem tam wtedy w celu kupowania zielska. Sugerowalem sie wielkoscia miasta, a male to ono takie nie jest.
  • 449 / 9 / 0
Za to sa dwa piekne koscioly, jakich nigdzie w Polsce nie widzialem, warte zobaczenia. Jest duze i nawet ladne, ale raczej nienastawione na turystyke jak Amsterdam.
Pozdrawiam
  • 578 / 14 / 0
Wójek duckduckgo wie gdzie są kofy w Eindhoven.
http://maps.duckduckgo.pl/maps?hl=pl&prmd=i ... d=0CAQQtgM
  • 14 / / 0
siemka

mam planuje wyjazd do Amsteradamu w celach wiadomo jakich:) czy ktoś ma namiary na jakieś tanie noclegi w Amsterdamie? (motele, schroniska, akademiki) za pomoc z góry thx
  • 83 / 2 / 0
Shelter jordan lub shelter citi - samo centrum amsterdamu, tanio i masz sniadanie wliczone w cene pobytu. Prowadzą je dobrzy chrzescijanie :-) ale to nie ma najmniejszego znaczenia. Byłem tam kilka razy. Jak chcesz zadzwon do nich i mozesz zostac wolontariuszem na okres od 10 dni do 31. Wtedy masz trzy posiłki dziennie i musisz pracowac 4 godziny z rana (sprzątanie pokoi, scielenie łóżek). Polecam :-)
  • 1 / / 0
Witam
Znacie może jakiś dobry kofik w okolicy Dordrechtu? Potrzebuje zakupić parę worków na prezenty do Polski. Interesują mnie cena, gatunek i ile gramów mogę zakupić. Dziękuje i pozdrawiam :-)
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2011 przez Maskaradore, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniesiono / zanim założysz nowy wątek - użyj szukajki lub przejrzyj dział
  • 2 / / 0
Poszukuje jakiegoś taniego transportu z eindhoven-lotnisko do rotterdam-centrum
  • 10 / 1 / 0
Czy jest ktos z Rotterdamu? Gdzie moglbym pytac o fete i pixy? Czy sa jakies miejsca gdzie można spotkać dilerow i czy lepiej/latwiej znaleźć cos na ulicy czy w coffee shopach? Może znacie jakies adresy, ulice gdzie kwitnie handel.
ODPOWIEDZ
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.