komandos444 pisze:Jade stopem do Belgii do znajomych na początku lipca- po drodze chciałbym się zaopatrzyć. Czy w prowincjonalnych miasteczkach też są coffeshopy?
BTW: Pytac o Eindhoven to troche nie na miejscu, bo tam pewnie jest tego z kilkadziesiat ;) Ja bym szukal jak najblizej centrum, na pewno cos ciekawego sie tam znajdzie. Zawsze mozesz pytac mlodych lebkow. W Valkenswaard jak bylem kilka lat temu to tez byly kofiki, aczkolwiek wiek mnie wtedy jeszcze ograniczal ;) Jest to blizej w strone Belgii takze moze Ci sie to przydac.
Pozdrawiam
http://maps.duckduckgo.pl/maps?hl=pl&prmd=i ... d=0CAQQtgM
mam planuje wyjazd do Amsteradamu w celach wiadomo jakich:) czy ktoś ma namiary na jakieś tanie noclegi w Amsterdamie? (motele, schroniska, akademiki) za pomoc z góry thx
Znacie może jakiś dobry kofik w okolicy Dordrechtu? Potrzebuje zakupić parę worków na prezenty do Polski. Interesują mnie cena, gatunek i ile gramów mogę zakupić. Dziękuje i pozdrawiam :-)
Powód: przeniesiono / zanim założysz nowy wątek - użyj szukajki lub przejrzyj dział
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.