komandos444 pisze:Jade stopem do Belgii do znajomych na początku lipca- po drodze chciałbym się zaopatrzyć. Czy w prowincjonalnych miasteczkach też są coffeshopy?
BTW: Pytac o Eindhoven to troche nie na miejscu, bo tam pewnie jest tego z kilkadziesiat ;) Ja bym szukal jak najblizej centrum, na pewno cos ciekawego sie tam znajdzie. Zawsze mozesz pytac mlodych lebkow. W Valkenswaard jak bylem kilka lat temu to tez byly kofiki, aczkolwiek wiek mnie wtedy jeszcze ograniczal ;) Jest to blizej w strone Belgii takze moze Ci sie to przydac.
Pozdrawiam
http://maps.duckduckgo.pl/maps?hl=pl&prmd=i ... d=0CAQQtgM
mam planuje wyjazd do Amsteradamu w celach wiadomo jakich:) czy ktoś ma namiary na jakieś tanie noclegi w Amsterdamie? (motele, schroniska, akademiki) za pomoc z góry thx
Znacie może jakiś dobry kofik w okolicy Dordrechtu? Potrzebuje zakupić parę worków na prezenty do Polski. Interesują mnie cena, gatunek i ile gramów mogę zakupić. Dziękuje i pozdrawiam :-)
Powód: przeniesiono / zanim założysz nowy wątek - użyj szukajki lub przejrzyj dział
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.