Co do nowych benzo - chętnie bym spróbował Midazelamu. Do tego nitrazepam mnie interesuje, no i klony, których chyba z moim magikiem rodzinnym (i tak już łaskawym) nie załatwię. Pewnie dobrze dla mnie ;)
A co do nitrazepamu, to nie jest taki zły - robi fajne odprężenie tak na godzinkę przed snem parę tab. (w liceum mówiłem na nie ZORRO bo jak się odwróci tabsa to z literki N robi się Z, a i lekcje szybciej po nim mijały
nutella-cole pisze:Fakt rolek na paczkę dają za mało i ten ich podskok ceny - kiedyś były za niecałe 2zł, potem 3zł potem prawie 6zł...
To ja coś przegapiłem bezpowrotnie :(
A klony ile kosztują? Dajmy na to paczka 30 tab. per 2mg ?
Co do rolek, to rzeczywiście... wszystkie bzd są pakowane po 30 tabletek, a tutaj 20.
W ogóle, to rolki powinny być bez recepty, tak jak antidol. Klony albo alpra niekoniecznie, ale takie słabeusze bzd mogły by mieć ulgę :P
Ale i tak jest mi wstyd, bo znowu robię złe rzeczy po benzodiazepinach
ps. mój dwieście dwudziesty drugi post :cheesy:
Non1989 pisze:Ile kosztowały? :Onutella-cole pisze:Fakt rolek na paczkę dają za mało i ten ich podskok ceny - kiedyś były za niecałe 2zł, potem 3zł potem prawie 6zł...
To ja coś przegapiłem bezpowrotnie :(
A klony ile kosztują? Dajmy na to paczka 30 tab. per 2mg ?
Co do rolek, to rzeczywiście... wszystkie bzd są pakowane po 30 tabletek, a tutaj 20.
W ogóle, to rolki powinny być bez recepty, tak jak antidol. Klony albo alpra niekoniecznie, ale takie słabeusze bzd mogły by mieć ulgę :P
Lilia1 pisze:Ja chyba jakoś nie bardzo reaguję na benzo. Wszyscy je wychwalają jak to się fajnie po nich czują a mi po benzo po prostu chce się spać, żadnego błogostanu tylko senność a jak już zasnę to śpię jak kamień. Dla mnie benzo są sensowne tylko jak robię przerwę od opio albo jak nie mogę spać. Próbowałam diazepamu, nitrazepamu i bromazepamu i zawsze tylko senność.
No były kiedyś tanie jak cholera. Jak lekarz ci przepisze klona na P to masz za friko :) bez refundacji 5 coś. Fanem klona nie jestem, taki zamulacz z niego :P wolę alpre
Dla informacji stałych bywalców działu 'leki nieopioidowe' dostałem nominacje na moderatora tego właśnie działu i w miarę możliwości czasowych postaram się wprowadzić tutaj trochę porządku. Nie chodzi mi o wlepianie ostrzeżeń na lewo i prawo, ale napewno sktócę kulka wątków tematycznych i ogółem postaram się sprawić, by ten dział był w miarę przejrzysty. Pozdrawiam TD
Oto moja zdobycz :
http://imageshack.us/photo/my-images/696/dsc00183f.jpg/
3 paczki starego, ale takiego samego Thiocodinu
3 listki tramalu 50mg ;]
Pabialgina (Allobarbitral) :cheesy:
listek 60 klonów 0,5 :-p
I jakieś tabletki ze znaczkiem uwaga, których nie mogę rozszyfrować ;-)
Ogólnie pora coś zjeść, bo zgłodniałem. I gratuluje Dzielnicowy Awansu ;-)
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.