Dałeś po tym czasie do ziemi czy liczyłeś na krzaka w lodówce?
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Z tego co znalazłem w innym temacie, to lulek najwięcej mocy ma w korzeniu, i działa tak samo jak bieluń:
Lulek: Korzenie zawierają więcej alkaloidów, nawet ponad 1% (o liściach nie pisało więc z tego wynika że mniej, ale pewnie niewiele mniej)
Bieluń: Zawartość alkaloidów w liściach bielunia dziędzierzawy waha sie w granicach 0,16-0,58%, rzadko do 0,8%.
(fragment z tematu o nalewce bieluniowej)
Z tego wynika że bieluń w porównaniu do lulka to pikuś.
Urwałem mały kawałek średniego liścia lulka i zjadłem 3/4 tego kawałka. Byłem wtedy po 2 piwach, byłem trochę podchmielony, tj. zamulony, itd. Ale po 15 minutach(czyli zaraz, jak atropina, L-hioscyjamina i inne składniki aktywne lulka dostały się do mózgu) otrzeźwiałem :O Miałem taką samą bombę jak po alko tylko bez tego zamulenia i zamętu(efekty te zawdzięczam lulkowi). Ale po ~ 20 minutach doszło zwiększone pragnienie, które szybko pokonałem wypijając 1/2 1,5-litrowej butelki wody mineralnej. Potem po 3 h zasnąłem, ale nie doświadczyłem tego co chciałem, czyli wiele realnych snów jednej nocy.
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"
Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA
Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania
Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.