Jak jestes z Warszafki albo okolic to mozesz sie kopsnąć na wolumene albo cuś w tym rodzaju. Nawet jak nie beda czegos takiego mieli to pewnie beda wiedziec kto moze cos takowego posiadac :)
ostatecznie cus takiego, choc osobiscie uwazam ze to jest zerzniecie kasy
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81031880
Sweet Bulldog pisze:
Na starym hyperreal'u w wątku na temat Envirolites pisałem trochę o tym i Shakira bardzo mocno zapierał się aby coś takiego istniało.
Jedynym sposobem miałobyć zamieszczenie fotografii, ale niestety nie mogłem ich wtedy znalezc- może teraz mi się uda.
[/quote]
teraz wierze :lol:
btw: to z katalogu w PDF:
Kompaktowe lampy sodowe o zwiêkszonym cioenieniu sodu,
emituj¹ce wyj¹tkow¹ jaskrawooeæ i wiernooeæ w oddawaniu
barw (Tc =2500K, Ra = 85), znakomite oddawanie
czerwienii. Doskona³e zastosowanie w dekoracyjnym
ooewietleniu zewnêtrznym, w ooewietleniu obiektów handlowych
(np. kwiaciarnie, salony meblowe itp...).
takie niby białe światło ale bardzo ciepłe: wydajnosć porażajaco mała: poniżej 50 lum/wat
w wypadku tej:
[ external image ]
może byćtak samo: to może być po prostu White soda:= nie uzyteczne do uprawy:
zreszta lampy white soda: zawsze pracuja ze statecznikami: elektronicznymi.
Gum@ pisze: Widziajuż tą aukcje. Czytałem że HPS po jakimś czasie użytkowania traci wydajność. Mam rozumieć że zalerzy to wyłącznie od samej bańki, tzn. jeżeli kupiłbym całą lampe na allegro (przypuśćmy że z ww aukcji) i wymienił samą bańke na nową to wydajność lampy byłaby jak w nówce??
Aha no i jeszcze taki jeden malutki offtopic bo nie wiem gdzie zadać to pytanie <_< . Skrótem jakiej jednostki jest "oz". Bo na OG najczęściej podają ilość zbiorów w tej jednostce.
[/quote]
uncja troche mniej od 30 g.. 28 coś o ile dobrze pamietam
PILA
WLS
400W-z-00
Dostawca
Phillips Lighting
Poland S.A.
Ul. Kossaka 150
64-920 Pila
Gum@ pisze: Zauważ że to są chyba lampy bez osprzętu typu zapłonnik itd. Poza tym za mała moc....interesuje mnie lampa o mocy 250 W.
Lampy z Allegro o których mowa nie potrzebują tyrystorowego układu zapłonowego, bo niby mają go wbudowanego, sam statecznik wystarczy, nie jestem 100% pewien ale tak kiedyś o tym słyszałem od sprzedawcy.
Osobiście polecam lampy walce, nie gruszki, np. własnie 400W z piły, ostatnio własnie przez allegro je sprzedawałem , zarówki były nówki i wiem ze lampy o kształcie walca nadają się wyśmienice do upraw, sam je zdobyłem z gospadorstwa ogrodniczego, a miały być do oświetlania kwiatów i innych roślin, kupujący chwalili je sobie ze rośliny mają niezłe tempo wzrostu
A jeżeli chodzi o wytrzymałość to też o tym słyszalem ze kazda lampa sodowa traci swoją sprawność i moc po przepracowaniu jakiegoś okresu czasu ale nie umiem powiedzieć jakiego, coś kojarzy mi sie ze po 3 pokoleniach roślin jest już bardzo mało sprawana
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III
Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila
Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.