Jak jestes z Warszafki albo okolic to mozesz sie kopsnąć na wolumene albo cuś w tym rodzaju. Nawet jak nie beda czegos takiego mieli to pewnie beda wiedziec kto moze cos takowego posiadac :)
ostatecznie cus takiego, choc osobiscie uwazam ze to jest zerzniecie kasy
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81031880
Sweet Bulldog pisze:
Na starym hyperreal'u w wątku na temat Envirolites pisałem trochę o tym i Shakira bardzo mocno zapierał się aby coś takiego istniało.
Jedynym sposobem miałobyć zamieszczenie fotografii, ale niestety nie mogłem ich wtedy znalezc- może teraz mi się uda.
[/quote]
teraz wierze :lol:
btw: to z katalogu w PDF:
Kompaktowe lampy sodowe o zwiêkszonym cioenieniu sodu,
emituj¹ce wyj¹tkow¹ jaskrawooeæ i wiernooeæ w oddawaniu
barw (Tc =2500K, Ra = 85), znakomite oddawanie
czerwienii. Doskona³e zastosowanie w dekoracyjnym
ooewietleniu zewnêtrznym, w ooewietleniu obiektów handlowych
(np. kwiaciarnie, salony meblowe itp...).
takie niby białe światło ale bardzo ciepłe: wydajnosć porażajaco mała: poniżej 50 lum/wat
w wypadku tej:
[ external image ]
może byćtak samo: to może być po prostu White soda:= nie uzyteczne do uprawy:
zreszta lampy white soda: zawsze pracuja ze statecznikami: elektronicznymi.
Gum@ pisze: Widziajuż tą aukcje. Czytałem że HPS po jakimś czasie użytkowania traci wydajność. Mam rozumieć że zalerzy to wyłącznie od samej bańki, tzn. jeżeli kupiłbym całą lampe na allegro (przypuśćmy że z ww aukcji) i wymienił samą bańke na nową to wydajność lampy byłaby jak w nówce??
Aha no i jeszcze taki jeden malutki offtopic bo nie wiem gdzie zadać to pytanie <_< . Skrótem jakiej jednostki jest "oz". Bo na OG najczęściej podają ilość zbiorów w tej jednostce.
[/quote]
uncja troche mniej od 30 g.. 28 coś o ile dobrze pamietam
PILA
WLS
400W-z-00
Dostawca
Phillips Lighting
Poland S.A.
Ul. Kossaka 150
64-920 Pila
Gum@ pisze: Zauważ że to są chyba lampy bez osprzętu typu zapłonnik itd. Poza tym za mała moc....interesuje mnie lampa o mocy 250 W.
Lampy z Allegro o których mowa nie potrzebują tyrystorowego układu zapłonowego, bo niby mają go wbudowanego, sam statecznik wystarczy, nie jestem 100% pewien ale tak kiedyś o tym słyszałem od sprzedawcy.
Osobiście polecam lampy walce, nie gruszki, np. własnie 400W z piły, ostatnio własnie przez allegro je sprzedawałem , zarówki były nówki i wiem ze lampy o kształcie walca nadają się wyśmienice do upraw, sam je zdobyłem z gospadorstwa ogrodniczego, a miały być do oświetlania kwiatów i innych roślin, kupujący chwalili je sobie ze rośliny mają niezłe tempo wzrostu
A jeżeli chodzi o wytrzymałość to też o tym słyszalem ze kazda lampa sodowa traci swoją sprawność i moc po przepracowaniu jakiegoś okresu czasu ale nie umiem powiedzieć jakiego, coś kojarzy mi sie ze po 3 pokoleniach roślin jest już bardzo mało sprawana
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia
W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda
Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.