Opis w książce Tryptamines I Have Known and Loved (EN)
http://pl.wikipedia.org/wiki/4-HO-DET
Po zaaplikowaniu sobie 15mg 4-ho-det i.m. muszę z całym przekonaniem przyznać, że to najbardziej kolorowa tryptamina z jaką kiedykolwiek miałem styczność. Rozbłyski barw jednak przebijają dźwięki. Muzyka przy tym to wręcz orgazmiczna przyjemność
dodano strukturę w kolorze białym /d5
I o co chodzi z dźwiękami dokładniej? Inny sposób odbioru, intensywniej?
Do plusów 4-ho-det trzeba zaliczyć też delikatny ból głowy na zejściu. Przy homecie łeb zawsze mnie po prostu napierdala
Mi ten związek bardzo LSD przypomina :P
opak pisze:Dawno temu próbowałem tej tryptaminy i tez jestem takiego zdania ze bije na glowe 4acodmt i 4homet'a.
Mi ten związek bardzo LSD przypomina :P
rrd pisze:To dlaczego nie jest sprzedawana na równi z hometem i acodmt?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.