podróże kształcą :finger:
wogole polska to chyba kraj w ktorym najtrudniej zalatwic dragi bez znajomosci (w europie)
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.
Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
1 był Amsterdam jak szliśmy po kółka do typa który biegał w klubie z niebieeskimi spidermanami, poszedłem i powiedziałem "we need some good 2 have fun all night. Could U show me XTC?".
Dotalim to co chcielim, ale to Amsik był.
W Wenecji zobaczyłem siedzącego na ławce typa z po chuju długimi dredami, standardowo Do U have some good 2 puff puff pass?
Typ się uśmiechnął dał na spróbowanie kilka machów z wielkiego blanta którego kopcił i sprzedał torbę wyjebaną ziołem (na oko z dobre ponad 5 g) za 15 ojro.
W Paryżu stało 2 czarnuchów najaranych jak świnia, co chwilę ktoś do nich podchodził, schodził na dół schodami po czym wracał na góre a oni czekali na następnych klientów.
Każdy (z wtedy mojej ówczesnej szkoły) bał się chuj wie czego, podbiłem i zapytałem " Do U have some Mary Jane 2 release the stress. We from Poland & need somethin' 2 fucked up 2nite".
A jak nie znasz niemca to nie próbuj kaleczyć, poprostu podejdz i powiedz we need smoke some weed. Could U help us ?
Bylebyś nie stanął i nie pierdolił "marijuana?" "grass?" bo jedyne co dostaniesz to bezczelną wyjebke.
następna sprawa, najpierw chcesz zobaczyć materiał, potem hajs nie na odwrót.
W razie jakbyś mu dał do ręki flotę a on ci nie wydał samary to spuszczaj wpierdol.
Wbrew pozorom większość ludzi z poza granicy naszego kraju boi się Polaków, myślą że jesteśmy tak samo pojebani jak ruscy :)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.