Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
A młynek do pieprzu byłby dobry bo jest trochę tańszy niż młynek do kawy

jest jakaś duża różnica między nimi?
  • 1174 / 21 / 15
Jest taka, że młynek do pieprzu nie zmieli twardszych rzeczy niż pieprz. Gdzieś czytałem o próbie zmielenia nasion MG młynkiem do pieprzy i nie dało rady. Ja do mielenia ziół używam młynka ręcznego z carrefoura za 3 złote. Kręce nim, a ząbki wygryzają idealnej wielkości kawałeczki do skręcenia dobrego, kształtnego skręciucha :) Bez zaawansowanych technologii, pure PRL style :D
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2011 przez WaWe, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / / 0
chyba nawet ten sam kupiłem:-)Jeśli nie masz młynka to potnij mocno susz-i tak jest bardzo cienki więc aceton "wypłucze" co ma wypłukać:) W przypadku twardych i zbitych nasion morning-a faktycznie dobry młynek musi być.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Jechał pijany na terapię i wpadł prosto na patrol

Poranki bywają trudne, szczególnie gdy w organizmie wciąż krąży wczorajszy alkohol. W Bartoszycach w piątek 22 sierpnia policjantki ruchu drogowego zatrzymały rowerzystę.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.