Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Nie interesuje mnie czy zbierają suche listki czy wygrzebują je z ziemi, zawsze Szałwia na mnie działała ale miałem parę razy sytuację podczas której moi znajomi nie odczuli działania, kiedy ja w tym momencie byłem poza orbitą trzeźwości. Możesz jakoś to wytłumaczyć?
Zapewniam Cię, że każdy umiał palić więc raczej nie w tym tkwi sedno sprawy.
Za to mój facet, wieloletni palacz papierosów i okazjonalnie innych rzeczy, spróbował szałwii i nie odczuł zupełnie nic (poza obrzydzeniem, że to tak ''wstrętnie smakuje'').
Myslę więc, że chodzi raczej o podatnosc danej osoby, a nie o umiejętnosc palenia. Być może też o czułosc receptorów. Dodam jeszcze, że przed każdym paleniem żułam przez jakis czas trochę suszu (ale naprawdę minimalne ilosci- 1 listek), być może to pomogło mi bardziej pobudzić receptory.
p.s. szkoda że małpki wiejskie z cyrku zabroniły szałwie jako dzieło szatana do ukamieniowania, nawet jeśli nie działa to i tak szkoda, na całym świecie chyba jest legalna, ale my w Polsce przerabiamy średniowiecze od nowa.
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."
The Prodigy - Thunder
Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.