Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Nie interesuje mnie czy zbierają suche listki czy wygrzebują je z ziemi, zawsze Szałwia na mnie działała ale miałem parę razy sytuację podczas której moi znajomi nie odczuli działania, kiedy ja w tym momencie byłem poza orbitą trzeźwości. Możesz jakoś to wytłumaczyć?
Zapewniam Cię, że każdy umiał palić więc raczej nie w tym tkwi sedno sprawy.
Za to mój facet, wieloletni palacz papierosów i okazjonalnie innych rzeczy, spróbował szałwii i nie odczuł zupełnie nic (poza obrzydzeniem, że to tak ''wstrętnie smakuje'').
Myslę więc, że chodzi raczej o podatnosc danej osoby, a nie o umiejętnosc palenia. Być może też o czułosc receptorów. Dodam jeszcze, że przed każdym paleniem żułam przez jakis czas trochę suszu (ale naprawdę minimalne ilosci- 1 listek), być może to pomogło mi bardziej pobudzić receptory.
p.s. szkoda że małpki wiejskie z cyrku zabroniły szałwie jako dzieło szatana do ukamieniowania, nawet jeśli nie działa to i tak szkoda, na całym świecie chyba jest legalna, ale my w Polsce przerabiamy średniowiecze od nowa.
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."
The Prodigy - Thunder
Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.