Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 10 / 1 / 0
Witam, chciałbym zapytać jaki Waszym zdaniem jest najbardziej euforyzujący narkotyk. Chodzi mi bardziej o stopień pozytywnych emocji, pobudzenia, podniecenia, intensyfikacji doznań zmysłowych niż o doświadczenia duchowe czy halucynacje. Napiszcie jaki to narkotyk i w jakiej sytuacji zażyty.
  • 3127 / 27 / 0
MDMA.

Chociaż większość pewnie napisze, że kokaina / mefedron, jednak tych nie próbowałem i nie mam zamiaru.
High, how are you?
  • 1530 / 9 / 0
I po tym pośie temat powinien być zamknięty.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 857 / 2 / 0
Uwaga! Użytkownik Raoull nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3363 / 360 / 0
zdecydowanie MDMA. zadnych badtripow, samo szczescie i milosc.
  • 2179 / 31 / 0
po kwasach itp euforia wg mnie jest największa, aż rozsadza, po MDMA bardziej stonowana i do opanowania, mefedron również daje zajebistego euforycznego kopa. Ale największe uniesienia euforyczne uzyskałem po LSD i pokrewnych.
  • 2648 / 42 / 0
mefedron\kokaina HAHAHAAAAAAAAA
  • 3127 / 27 / 0
Zgadzam się, że (prawdopodobnie) nic nie może się równać z euforią wywołaną przez psychodeliki, jednak nie jest ona "gwarantowana", dlatego ich nie wymieniałem :)
High, how are you?
  • 134 / / 0
2c-x + koda =]
Uwaga! Użytkownik Dead Kennedys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / 1 / 0
dobry koks
ODPOWIEDZ
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.