Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
:wall:
A i taki post scriptum: nie radzę chwalić się swoimi metodami wspomagania naukowego ;) ;-)
cockney pisze: Jak się nacisnę to w końcu siedzę na dupie i choćby bomba atomowa pierdolnęła na miasto to ja dalej bym siedziała i się uczyła i nawet bym nie wyjrzała przez okno zobaczyć co się stało. Nie muszę wtedy robić herbaty, jeść, wychodzić na fajkę itp. tylko siedzę, w końcu siedzę, się uczę i mi się chce- jak coś jest za trudne to nie że nie rozumiem i poddaje się, tylko szukam we wszystkich dostępnych źródłach i przerabiam to tak długo aż zrozumiem.
Kejbi pisze:CO za buehehe? Może byś wniósł coś na forum swym postem, i wyraził choć swoją opinie/ podzielił się doświadczeniem?
Staram sie uczyc na trzezwo, przed sesja zawsze sobie robie dluzsza przerwe od cpania i staram sie przyswajac wiedze "naturalnie" takie uczenie sie na fecie niekoniecznie moze sie okazac efektywne na dluzsza mete choc i tutaj zdania sa podzielone. Ja wole na trzezwo bo studiuje cos czym sie interesuje i lubie miec ta satysfakcje z efektywnosci wchlaniania na trzezwo ale znam tez ludzi co na fecie zrobili po 2 fakultety i byla ona nieodlacznym elementem w przygotowaniu sie do czegokolwiek. jak nie uda mi sie skonczyc z ciagami do najblizszej sesji to pewnie tez przetestuje ta druga opcje:P
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.