Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 684 / 11 / 0
Chyba troche zle dobrales znaki mniejszosci / wiekszosci, bo te kolejnosci kloca sie z trescia postu:) no ale moze sie czepiam:P
  • 1709 / 11 / 0
bogor pisze:
Ja mialem. Na mnie dzialalo o wiele bardziej stymulujaco i lepiej p-depresyjnie niz sertralina, na ktora sie potem przerzucilem, by nastepnie przerzucic sie na fluo.
Widzisz, u mnie było odwrotnie z tym, że fluo działało najbardziej speedująco, po Escitalopramie czuje się jakbym ciągle był na czymś w rodzaju głupiego jasia, taki zakręcony humorek :gun:

bogor pisze:
W jakim preparacie to zazywasz?
Midazolam 15 mg ale samowolnie zwiększyłem do 20 mg czyli półtora tabletki, zauważyłem też coś w rodzaju dziwnego ciśnienia na robienie czegokolwiek i lekkie drgania kończyn oraz zespół niespokojnych nóg.
  • 373 / 37 / 0
duldidaj miałes na mysli Mozarin ?
Midazolam to benzodwuazepina ;-)
  • 271 / 8 / 0
Re: Escitalopram
Nieprzeczytany post autor: bogor »
oczywiscie znaki w moim poscie, odnosnie dziala przeciwdepresyjnego, powinny byc na odwrot ;))))) kwas
Ostatnio zmieniony 10 października 2010 przez bogor, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1709 / 11 / 0
Gafa, oczywiście, że Mozarin, nie wiem co mnie wzieło :-D Tak sie zastanawiam czy nie zwiększyć do 30mg/doba, dobry pomysł?
  • 329 / 6 / 0
Midazolam 15 mg jest stosowany w szpitalach przedoperacyjnie jako "głupi jaś" :-D . Może dlatego Ci się pomieszało
  • 132 / 2 / 0
Sor, ale czytam i nie łapię...

Co ma wspólnego midazolam z escitalopramem ?
Nasenne benzo i anty-d ?

A propos, mida to fajne benzo, jedno z niewielu które się rozpuszcza w wodzie.

Aktualnie jestem na 5mg Escital. nie chcę mi się zwiększać - po chuj jak i tak ćpam.
Biorę tak z przyzwyczajenia, bo mi jeszcze zostało. I tak tego nie czuję przez opio.

Swoją drogą chciałbym wiedzieć ile procent userów biorących anty-d coś do tego ćpa ?
I potem są dyskusje - czemu nie działa ? Czy zwiększyć dawkę ? i jakie to SSRI jest gówniane...
  • 1709 / 11 / 0
EriXson pisze:
Sor, ale czytam i nie łapię...

Co ma wspólnego midazolam z escitalopramem ?
Nasenne benzo i anty-d ?
Zwyczajnie mi się pomyliły nazwy (jestem nałogowym userem benzosów ale midazolamu akurat nie dane mi było próbować), teraz łapiesz?

EriXson pisze:
Aktualnie jestem na 5mg Escital. nie chcę mi się zwiększać - po chuj jak i tak ćpam.
Biorę tak z przyzwyczajenia, bo mi jeszcze zostało. I tak tego nie czuję przez opio.
To po co bierzesz? "Z przyzwyczajenia"? ;-) Marnotrawstwo według mnie, lepiej zostawić na gorsze czasy kiedy naprawde będą Ci potrzebne ale zrobisz jak chcesz.

EriXson pisze:
Swoją drogą chciałbym wiedzieć ile procent userów biorących anty-d coś do tego ćpa ?
A ja chciałbym wiedzieć ile osób biorących andydepresanty wpadło w depresje przez ćpanie :-|
  • 373 / 37 / 0
duldidaj pisze:

A ja chciałbym wiedzieć ile osób biorących andydepresanty wpadło w depresje przez ćpanie :-|
się nawet zgłoszę , bo wszystko co złe zaczęło się jak przestałam brać ( prawie , w trakcie też były "jazdy" ) .. konkluzja nasuwa sie jedna .. po co przestałam :nuts: :-?
to tak nie do tematu troszkę ;-)

co do esci , nie brałam .. lek chyba troszkę przereklamowany i przez jakiś zauważyłam tendencję do przepisywania właśnie esci przez psychiatrów .
  • 1709 / 11 / 0
Nie zauważyłem takiej tendencji... mój główny psycholek w zasadzie przepisuje generyki, z jakich powodów mogę się tylko domyślać - niższe koszty dla pacjenta, promowanie mniej znanych firm oraz środków o identycznym składzie nie wliczając wypełniaczy a może ma niechęć do wielkich firm farmaceutycznych i ich "jedynym słusznym lekom lepszym od zamienników", tylko Belzebub wie :-)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.