Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4024 / 372 / 951
Mam wrażenie, że wątek wymaga albo przeczyszczenia, albo wyekspediowania z działu Grzyby, jako, że mnóstwa innych środków, nie tylko grzybów dotyczy...
  • 2244 / 23 / 0
Koncentruje się jednak wokół rys, więc można dać duże "r" i pod wątek górski.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
@Bakoosiowy miałem to samo, różne swiatełka przelatujące tu i ówdzie głównie w ciemnościach. Tyle że ja miałem to po salvi divinorum, przeszło po miesiącu, dwóch :-p
Uwaga! Użytkownik bako90 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 1 / 0
Takie pytanie:

Czy iskierki koloru niebieskiego (jeżeli ktoś grał kiedyś w Warcrafta III: Reign of Chaos, to jednostka "ognik" Nocnych Elfów idealnie oddaje stan rzeczy :D), widziane czasami przez sekundę kątem oka (w prawym dolnym rogu pola widzenia) przy nagłym zgaszeniu światła, albo podczas dłuższego przebywania w półmroku i zmianie kąta patrzenia, to jakiś zalążek flashbacku ? :D W sumie tripa grzybowego miałem dość dawno (pół roku temu), a od paru miesięcy od czasu do czasu doświadczam takowych "wizuali" :P Nie żebym się niepokoił, czy coś. Nawet przyjemnie jest uchwycić wzrokiem taką "iskierkę". Całkiem fajny motyw ;) Zastanawiam się tylko, czy po jednym tripie grzybowym można doświadczać flashbacków ? :D Wkręta to na pewno nie jest :P
Uwaga! Użytkownik Nihilista jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 106 / / 0
Nie skupiaj się na tym.
Uwaga! Użytkownik ebbing nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2372 / 56 / 0
Bardziej bym obstawiał na HPPD. Też mam podobnie.
%-D
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 433 / 2 / 0
Jak wyżej, różne rzeczy zdarzało mi się widywać gdy tripowałem z większą regularnością.
Legalise drugs and murder.

Moje posty to fikcja literacka.
  • 149 / / 0
Brzmi bardzo jak HPPD. W sumie nic ciekawego dopóki nie zacznie ci to co widzisz bardzo przeszkadzać.
  • 3 / / 0
ja widziałem różne takie dziwne kolorowe kropki w ciemności, czy jakieś wzorki przy zamkniętych oczach nawet zanim zacząłem jeść grzyby ;) teraz nawet przy regularnym obcowaniu ze shroomsami nie mam jakichś poważniejszych zmian percepcji gdy jestem trzeźwy, jedynie pozytywne nastawienie
  • 141 / 1 / 0
Ja mam HPPD od urodzenia %-D. Całe życie widzę przed oczami frektale, błyski, płomienie, pioruny i różne takie dziwne rzeczy, wszystko wygląda jak bym non-stop żył we śnie ale nigdy nie zwracałem na to uwagi. Kiedyś rozmawiałem z kumplami i wyszło na to że nikt tak nie widzi, więc poszperałem na necie i okazało się że to choroba "śnieg optyczny". Jak tylko walnę sobie jakiegoś psychodelika to wszystkie te błyski po prostu lepiej widzę. Między innymi dlatego mam haluny po maryśce :D.

Jak czytam wasze posty to mam wrażenie że zaczynacie chorować na ten śnieg optyczny (możliwe że to jest to samo co HPPD tylko pod inną nazwą), nic w tym złego trzeba się przyzwyczaić.

Z wiki "Śnieg optyczny może być także trwałym objawem, spowodowanym przez nawet jednorazowe użycie środków halucynogennych, zwłaszcza LSD, a także niektórych leków, zwłaszcza o właściwościach psychoaktywnych".

http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Anieg_optyczny
no i w pizdu i wylądował
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.