Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Żeby nie było, usłyszałem to z dwóch źródeł (choć na stronie http://acatar.pl/ nie ma o tym wzmianki..?). Póki co zostaje nam chyba tylko Su-da-fed. Póki co..
[^]
Btw. w aptece ujrzałem takie oto cudo:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-623- ... letek.html
Skład:
6 tabletek, 1 tabletka o przedłużonym uwalnianiu zawiera substancję czynną: chlorowodorek cetyryzyny 5 mg,
chlorowodorek pseudoefedryny 120 mg (acatar 60mg ale mial 12tabletek).
Ostatnio wogole miewam problemy z kupnem tego syfu. Coraz czesciej slysze: "I'll sell it to you this time, but next time you want it, you would need to see your doctor"
Ale czy Sudafed? Co odpowiadac jesli kaza isc do lekarza po recke? Moga tak? Jakie ja mam prawa w takiej sytuacji?
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Jedna apteke dzisiaj troche zajebalem. Cos mi odjebalo i powiedzialem, ze uzywam Sudafed razem z kroplami do nosa od tygodnia. Powiedziala, ze tydzien to za duzo i musze isc do lekarza bo Sudafed nie pomoze.
W wiekszosc aptek jest po 5-6 farmaceutow, nawet wiecej na rozne zmiany, wiec probuje zawsze kupowac u innego.
Najgozej z wygladem na ciagu, sine lapy, wytrzeszcz, zrenice itd. Szybko widac, ze cos nie tak jest.
Ciekawi mnie czy wiedza, ze z Sudafedu robi sie kota/metamfe. Jesli nie, to zajebiscie, bo nitk by nie podejrzewal, ze kupuje to do cpania.
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Czysta fikcja. Dlaczego MSWiA udaje, że nie ma rąk ubrudzonych wojną z narkotykami?
Klasyczny urzędniczy unik w Polsce opanowano do perfekcji. Gdy obywatele pytają o absurdalne koszty i społeczne dramaty wynikające z obecnej polityki narkotykowej, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji (MSWiA) zasłania się procedurami: „Idźcie do Ministerstwa Zdrowia”. Problem w tym, że w rzeczywistości nie lekarze w kitlach, ale policjanci w mundurach zamykają rocznie tysiące ludzi za przysłowiowego grama. Czas wreszcie zacząć o tym rozmawiać.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.