Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Żeby nie było, usłyszałem to z dwóch źródeł (choć na stronie http://acatar.pl/ nie ma o tym wzmianki..?). Póki co zostaje nam chyba tylko Su-da-fed. Póki co..
[^]
Btw. w aptece ujrzałem takie oto cudo:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-623- ... letek.html
Skład:
6 tabletek, 1 tabletka o przedłużonym uwalnianiu zawiera substancję czynną: chlorowodorek cetyryzyny 5 mg,
chlorowodorek pseudoefedryny 120 mg (acatar 60mg ale mial 12tabletek).
Ostatnio wogole miewam problemy z kupnem tego syfu. Coraz czesciej slysze: "I'll sell it to you this time, but next time you want it, you would need to see your doctor"
Ale czy Sudafed? Co odpowiadac jesli kaza isc do lekarza po recke? Moga tak? Jakie ja mam prawa w takiej sytuacji?
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Jedna apteke dzisiaj troche zajebalem. Cos mi odjebalo i powiedzialem, ze uzywam Sudafed razem z kroplami do nosa od tygodnia. Powiedziala, ze tydzien to za duzo i musze isc do lekarza bo Sudafed nie pomoze.
W wiekszosc aptek jest po 5-6 farmaceutow, nawet wiecej na rozne zmiany, wiec probuje zawsze kupowac u innego.
Najgozej z wygladem na ciagu, sine lapy, wytrzeszcz, zrenice itd. Szybko widac, ze cos nie tak jest.
Ciekawi mnie czy wiedza, ze z Sudafedu robi sie kota/metamfe. Jesli nie, to zajebiscie, bo nitk by nie podejrzewal, ze kupuje to do cpania.
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.