Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Żeby nie było, usłyszałem to z dwóch źródeł (choć na stronie http://acatar.pl/ nie ma o tym wzmianki..?). Póki co zostaje nam chyba tylko Su-da-fed. Póki co..
[^]
Btw. w aptece ujrzałem takie oto cudo:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-623- ... letek.html
Skład:
6 tabletek, 1 tabletka o przedłużonym uwalnianiu zawiera substancję czynną: chlorowodorek cetyryzyny 5 mg,
chlorowodorek pseudoefedryny 120 mg (acatar 60mg ale mial 12tabletek).
Ostatnio wogole miewam problemy z kupnem tego syfu. Coraz czesciej slysze: "I'll sell it to you this time, but next time you want it, you would need to see your doctor"
Ale czy Sudafed? Co odpowiadac jesli kaza isc do lekarza po recke? Moga tak? Jakie ja mam prawa w takiej sytuacji?
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Jedna apteke dzisiaj troche zajebalem. Cos mi odjebalo i powiedzialem, ze uzywam Sudafed razem z kroplami do nosa od tygodnia. Powiedziala, ze tydzien to za duzo i musze isc do lekarza bo Sudafed nie pomoze.
W wiekszosc aptek jest po 5-6 farmaceutow, nawet wiecej na rozne zmiany, wiec probuje zawsze kupowac u innego.
Najgozej z wygladem na ciagu, sine lapy, wytrzeszcz, zrenice itd. Szybko widac, ze cos nie tak jest.
Ciekawi mnie czy wiedza, ze z Sudafedu robi sie kota/metamfe. Jesli nie, to zajebiscie, bo nitk by nie podejrzewal, ze kupuje to do cpania.
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.