Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Numan pisze:a ja nalszepszą histamine mam po majce, ale to drapanie się po całym ciele jeszcze dodawało uroku ujebaniu, taka intensyfikacja przyjemności, nawet przez sen się drapałem z wielce zadowoloną miną :)
A jak złapie takie coś po kodeinie to kaplica. Ja ostatnio dla zabawy wrzucilem 2mg klona, 1g tramadolu i poprawiłem 450mg kodeiny. Antyistamin żadnych nie dorzucałem. Było dobrze, ale w pewnym momencie jak mnie zaczęło swędzieć... Najbardziej uda i stopy. W domu tylko jedna tabletka wapna, lepszy rydz niż nic. Rozdrapałem sobie udo aż do takich krwawych wybroczyn (drapanie przynosi ulgę, ale potem to wraca ze zdwojoną mocą), aż zrozumiałem, że to zła droga. Począłem przykładać lód w swędzące miejsca i stopniowo zaczęło przechodzić. Uf, co za ulga.
Ale to jakiś taki wybryk bo ogólnie odczuwam tendencję 'więcej grzania, mniej histaminy'.
Ale jak ktoś ma z tym duże problemy to na szczęście w aptece sprzedają takie fajne tabletki, które skutecznie zapobiegają tym przykrym dolegliwościom.
Dziwny pisze:Nie wiem czy był poruszany ten wątek na forum ale u mnie do swędzenia, bąblów i zaczerwienienia dochodzi fakt że tatuaże stają się wypukłe. Nie wiem jak to wytłumaczyć ale "przejeżdżając" palcem po dziarach dokładnie czuć miejsce gdzie znajduje się tusz.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.