carnage9 pisze:W tym przypadku mowilem o leku przed Aya. Mam znajomych ktorzy to pili, a sa wydaje mi sie bardziej rozwinieci w tym kierunku niz ja. Mowili, ze bylo to ciezkie doswiadczenie. Czuje, ze musze narazie powoli uczyc sie przejmowania kontroli nad fala, by sie na niej utrzymac, gdy przybedzie. Niemilo jest wpasc pod wode. Tak samo jak w przypadku salvi- wole regolarne, powolne cwiczenia. Moze za jakis czas:)
Przy okazji rozmowy o strachu i tych całych przygotowaniach, to mogę napisać jedną rzecz - jeśli ktoś chce się jakoś "uzbroić" przed próbą z aya, musi całkowicie wyeliminować właśnie strach. Jeśli się boisz, nie wchodź. Nawet nie próbuj.
A to całe "heloł" kojarzy mi się z głupimi amerykańskimi małolatkami. Nie zaniżaj poziomu, proszę.
Nie zaniżaj poziomu swoimi skojarzeniami z "helloł", mi się tam kojarzy z jednobiegunową prądnicą Faradaya przekształconą w urządzenie wolnej energii. Bardzo przywiązany do formy kolega.
A to przepraszam, kolegę też przeproś ode mnie.
Z tym kolegą, to chodziło mi o Ciebie. Chyba, że nie chcesz się już kolegować.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.