Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
A co do tych składników - jest to ilość wystarczająca na 1 porcję.
Pisze, ze musi wystapic conajmniej 2 tygodniowa przerwa miedzy odstawieniem sertraliny a przyjeciem inhibitora mao.
Po ayahuasce tez powinna byc zachowana 2 tyg, przerwa przed powrotem do kuracji sertralina, tak rzecze ulotka leku.
Ja bym nie ryzykowal, to nie sa przelewki.
Chcę zrobić A., czy to ilość wystarczająca? Podobno to jest akurat na 1 porcję. Mam to w formie materiału, niezmielonego, nieskruszonego itp. Do tych składników otrzymałem od przyjaciela kartki ze sposobem przyrządzenia tego, opisy w j.angielskim ze strony ayahuasca.com.
Nie będę kopiował opisu, to link do niego (akapit zaczynający się sowami "Ayahuasca (Caapi and Mimosa ":
http://forums.mycotopia.net/ayahuasca-a ... ation.html
Czy ktoś korzystał z tego opisu? Czy ktoś ma jakieś uwagi codo tego, jak to zrobić? Chcę postępować tak jak mam napisane na tych kartkach.
((Nie mam doświadczeń z Ayahuascą, choć z innymi psychodelikami spore (zwłaszcza z LSD i grzybami). Wiem dlatego, że to nie zabawa, ale poważna sprawa. Ale nie znoszę troskliwych czy nietroskliwych sitterów przy podróżach; prawie zawsze jestem sam podczas tripów; czy z Ayahuascą dobrze jest samemu? Nie mam ochoty na osobę towarzyszącą i nie obawiam się mojej reakcji, ale wolę zapytać obeznanych z Napojem Bogów).
PS. Czy woda musi być koniecznie destylowana?
Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne wskazówki.
Moim zdaniem ten cały pomysł z sitterami szczególnie w przypadku aya jest mówiąc delikatnie chybiony. Ona nie zrobi nikomu krzywdy, a mając obok siebie osobę która kompletnie nie kuma co się z tobą dzieje, można jedynie na tym stracić.
Możesz użyć też źródlaną, albo przegotowaną wodę.
W instrukcji którą przytoczyłem podkreślają by kierować intencję w stronę A., nie opuszczać jej itd. Czyli traktować sprawę przyrządzenia jako pewnego rodzaju duchowa czynność. Tak zamierzam zrobić. Wywar przyrządzę za kilka dni. Pozdrawiam!
:-)
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.