ODPOWIEDZ
  • 1169 / 17 / 0
teraz trzeba nagłośnić sprawę i grzecznie czekać aż fala emokinderćpunów w wątku "1 pomoc" będzie błagać wszystkich żeby im dupska nie popękały %-D
  • 2143 / 282 / 0
Właściwie to byl na forum ktos, na kogo loperamid dzialal tak jak opio dzialac powinno. Ta osoba schodzila z innych opio i brała 20mg loperamidu dziennie. Podobno loperamid niwelował głody psychiczne i podnosił nastrój. Ten ktos opisywal też, że puknąl 10mg i spadl z krzesła. Może ktos pamieta tego uzytkownika?

Jak bylem w psychiatryku to jeden pacjent dostawal duzo loperamidu. powiedzialem mu ze to opio nie przenikajace BBB i koles od razu zadzwonil do kumpla lekarza dowiedziec sie czegos wiecej. Ten lekarz powiedział, ze nie do konca jest tak, ze loperamid nie przekracza BBB i ze po 40-60mg powinny pojawić sie typowe dla opio efekty uwalenia.

Własnie, kiedyś ktoś pisał, ze koda+loperamid to ciekawy miks. Odebralem to jako taki psikus, wiecie, zeby kogos zaczopować :) ale teraz mam wątpliwości, może rzeczywiscie cos w tym jest.
Ostatnio zmieniony 25 czerwca 2010 przez gazyfikacja plazmy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1169 / 17 / 0
Szczerze mówiąc to pierdolę taką fazę nawet jakby miała być najlepsza na świecie.
Nie chciał bym sobie z dupy zrobić kamieniołomów.
  • 146 / 3 / 0
Pamiętam jak ktoś kiedyś zapostował na forum zdjęcie z operacji na jelitach wieloletniego heroinisty, tyle gówna w życiu nie widziałem %-D Ja nie mam zamiaru doprowadzać sie do takiego stanu w tydzień, loperamid to lek typowo na biegunke, absolutnie nie nadaje sie do niczego innego, dobrze radzi sobie ze skrętową sraką, ci co chcą się tym nagrzać muszą być naprawde jebanymi desperatami. :wall: Nie twierdze że nie da się tym naćpać, ale nie warto ryzykować zdrowia swoich jelit, długotrwałe zaparcia mogą być naprawde niebezpieczne, lepiej za cene jednej paki Stoperanu kupić kolejnego antka i kilka szlug na sztuki w kiosku. Oczywiscie to tylko moje zdanie.
  • 1718 / 9 / 0
Ja kiedys 12 tabsow lyknalem (zostalo po grypie zoladkowej), raczej nic nie poczulem, albo placebo.

Gdybym dostal skas ten srodek do otwarcia BBB chetnie bym przetestowal.
  • 437 / 21 / 0
Terapia elektrowstrząsowa ponoć też doprowadza do zwiększenia przepuszczalności bariery krew-mózg :rolleyes:
  • 312 / 1 / 0
Na innych dziala, a na innych nie. Na mnie tak, zwlaszcza pomaga mi teraz przy odstawce kodeiny, nawet mix antidol (w dawkach leczniczych) + benzo mi tak nie pomaga jak wlasnie ten lek na sraczke.
  • 102 / 1 / 0
może spróbuję, choćby po to, żeby zobaczyć minę pani farmaceutki po tym jak ją poproszę o 5 paczek stoperanu %-D .

Tak na poważnie to bez przesady z tym zaparciem. Nie sądzę, żeby powstrzymywał sranie mocniej niż , powiedzmy, heroina. Różni się od niej tym, że nie łączy się z receptorami opioidowymi w mózgu i nie daje kopa...a przynajmniej teoretycznie, bo jak widać w praktyce różnie z tym bywa . Dla zwieraczy i jelit to jest pewnie obojętne czy pukacie fenta czy lykacie laremid.
  • 38 / 2 / 0
gazyfikacja plazmy pisze:
Właściwie to byl na forum ktos, na kogo loperamid dzialal tak jak opio dzialac powinno. Ta osoba schodzila z innych opio i brała 20mg loperamidu dziennie. Podobno loperamid niwelował głody psychiczne i podnosił nastrój. Ten ktos opisywal też, że puknąl 10mg i spadl z krzesła. Może ktos pamieta tego uzytkownika?
bzdura

nie ma dzialania euforyzujacego loperamid , nie przechodzi , lub mizernie przez bariere krwe - mozg

jak już opioid na srake chcecie ćpać do difenoksylat (reasec ) w wiekszych dawkach .
Albo w sumie i tak nie da rady tego Reasecu ćpac bo z atropiną mieszany własnie po to żeby go nie brali tacy jak wy :P heh

kodzia , trampek pozostaje
  • 394 / 7 / 0
chcesz to łyknąć naraz ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.