Zapomniałem też dodać, że testowałem już pierwszy susz z liści wyhodowanych przez siebie. Części roślin nie wysadziłem z braki miejsca. Stały tak dłuższy czas w malutkich pojemniczkach aż je ściąłem i ususzyłem. Lepsze liście odciąłem i zostawiłem do palenia. Pachnie jak siano, smakuje jak siano, ale działa jak należy. 2 naprędce skręcone gibbony dały bardzo przyjemny stan relaksu i kontemplowania piękna otaczającej mnie przyrody z mocniej wysyconymi kolorami. Może z pół godziny stałem i gapiłem się w zachodzące słońce zachwycony barwą nieba i chmur.... Mmmmm :)
Raczej poniżej przeciętnych oczekiwań.
@kultywatorzy:
Jak to już mają "szyszki"? Moje jeszcze nic nie wypuściły :( Tzn. w miejscu, gdzie powinny być, pojawiło się coś takiego:
[ external image ]
Nie wiem co o tym sądzić... :huh:
Endrju - kwiatostany nie pojawią Ci się przy liściach. Pojawią się na stożku wzrostu, tak jak w normalnym kwiatku - łodyga, liście a na szczycie kwiat. Tylko, że z tego kwiatostanu po jakimś czasie znowu wyrośnie łodyga i kolejna "szyszka". dagga kwitnie na tej samej zasadzie co serdecznik. A to co Ty pokazujesz dobrze wróży. Bo u mnie zaczęły kwitnąć dopiero rozkrzewione na boki. Dawaj je na pełne słońce :D
Stestowałem dzisiaj herbatkę. Pół kubka dość mocnego naparu widocznie obniżyło ciśnienie i wprowadziło w hipnotycznie-senny stan. Ale, ale. Pół kubka, gdyż tylko tyle byłem w stanie wypić. Gorycz jest nieznośna, możliwe że kwiat byłby lepszy :)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.