...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 41 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: looki »
@Banshee
hmm, wydaje mi się, że jeśli masz naprawdę silną wolę "poprawy" i zależy Ci na całkowitej abstynencji to polecam ośrodek DOREN w którym to sam byłem. Jest OK, brak tam dociążeń, terapeuci stawiają przede wszystkim na indywidualne podejście do każdego pacjenta i jeśli tylko pozwolisz sobie pomóc masz całkiem sporą szansę na wyjście. Terapia trwa standardowo 12 mc, ale jeśli zachodzi taka potrzeba możesz przebywać w tzw. hostelu jeszcze przez pół roku. Przez te pół roku jesteś w zasadzie większość dnia poza ośrodkiem - bo pracujesz już w "prawdziwym" świecie.
Polecam przeczytać pierwsze strony tego wątku, a jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to PM, albo tu. Chętnie pomogę.

edit: ja nie ukończyłem terapii - zostałem wyrzucony po siedmiu miesiącach dokładnie w walentynki.
Ostatnio zmieniony 27 kwietnia 2010 przez looki, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik looki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 570 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mac »
w Famili w Gliwicach leczą podwójnie zdiagnozowanych. W monarach raczej nie podaja środków, chyba że ktoś ma pierdolca ;], nie we wszystkich takich przyjmuja, czasami Pierdolec wychodzi dopiero na leczeniu. Psychiatra jeeeestt
talk.macreal.info
Rozmowy acreal
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
looki pisze:

Polecam przeczytać pierwsze strony tego wątku, a jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to PM, albo tu. Chętnie pomogę.
dzięki looki, ja w sumie na żadne leczenie nie poszłam, nigdzie nie poszłam, nie czuje takiej potrzeby, ogarniam, hehe, wtedy byłam obsrana, jebałam za dużo trama i alpry i coś mi się ubzdurało, że muszę iść do ośrodka. Później wytrzeźwiałam i stwierdziłam, że jaki huj, jaki ośrodek? do roboty a nie na wczasy do ośrodka

Aha, tutaj nigdzie nic nie było napisane, ale np w jednym z toruńskich młodzieżowych ośrodków życzą sobie kupienia testu na dragi przy wejściu i chcą miesięcznych składek (25 zł, ale jak jesteś biedny to nie musisz płacić), to było na minus, na plus było, że mają spoko szefa, tzn z samych rozmów telefonicznych się okazał zajebisty, nawet mnie chciał przyjąć mimo braku miejsc.
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 858 / 50 / 0
Nieprzeczytany post autor: rrd »
Nie jestem pewien, czy jest to odpowiedni temat, w razie czego proszę o przeniesienie mojego posta.

Szukam lekarza zajmującego się uzależnieniami w Warszawie, którzy uświadomi moim rodzicom, że branie psychodelików nie prowadzi do uzależnienia i śmierci i nie niszczę sobie tym życia. Po prostu chodzi mi o kogoś kto nie powie 'ćpun, trzeba go wsadzić do więzienia i torturować', tylko normalnego, znającego się na rzeczy lekarza.

@down
dokładnie, najlepiej zeby jeszcze wiedział co to RC ;)
Ostatnio zmieniony 16 maja 2010 przez rrd, łącznie zmieniany 2 razy.
[abbr=90]robię profesjonalne recepty. BTC===[/abbr]
  • 694 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: snooze »
co drugi psychiatra to powie
lecz serdecznie doda
że bedziesz mial depresje paranoje i schizofrenie, a Twoje dzieci nie beda mialy głowy.
Dajcie mu poprostu adres do terapeuty który cpa.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2010 przez snooze, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik snooze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 989 / 35 / 0
mac pisze:
w Famili w Gliwicach leczą podwójnie zdiagnozowanych. W monarach raczej nie podaja środków, chyba że ktoś ma pierdolca ;], nie we wszystkich takich przyjmuja, czasami Pierdolec wychodzi dopiero na leczeniu. Psychiatra jeeeestt
Chyba we wszystkich monarach leczą podwójnie zdiagnozowanych, w końcu uzależnienie + depresja to bardzo częsty mix. Mix uzależnienie + schizofrenia nie leczą we wszystkich. W Wyszkowie takich przyjmowali.
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 570 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: mac »
kto by pomyślał, ale obniżenie nastroju to nie to samo co depresja - próby samobójcze, okaleczenia, leki i leki i leki.

podwójna diagnoza to po monarowsku leki, których nie powinienes wpierdalac i nie bedziesz ich jadl, bo po co?
Stąd nie przyjmuja lekomanów z lekami, zdiagnozowanych biedaków.
A depresja, która "często" wystepuje u ćpunów, to chuj nie depresja.
talk.macreal.info
Rozmowy acreal
  • 1107 / 51 / 0
A może ktoś coś wie lub był w Ośrodku "Betania" w Mstowie. Możliwe, że niedługo tam trafię. I chciałbym zasięgnąć opinii o tym ośrodku.
Chuj na kaczych łapach
  • 343 / 3 / 0
ośrodkie są fpppyte :D byłem w częstochowie,bytomiu i bielsku ^^
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
  • 343 / 3 / 0
Syberek pisze:
A może ktoś coś wie lub był w Ośrodku "Betania" w Mstowie. Możliwe, że niedługo tam trafię. I chciałbym zasięgnąć opinii o tym ośrodku.
Całkiem w porządku , byłem tam na odwiedzinach z innego ośrodka , z relacji tamtejszych osób które się leczyły z którymi mogłem tam porozmawiać to dobrze im się tam funkcjonuje .. no i można palić papierosy , pamiętam jak rozmawiałem z kolesiem jak miał dociążenie chyba 'zakaz palenia przez tydzień' :)
Nie we wszystkich ośrodkach kawa jest zakazana , w bytomiu mozna było pić kawe dopiero po trzech-czterech miesiącach na wyższym etapie , w bielsku za to na przepustkach na mieście albo w domu. Ah , szkoda że na poważnie tego leczenia nie brałem zbytnio, dużo wyniosłem z terapii, naprawde inaczej patrze na wiele rzeczy .. no ale ćpam,heh.
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
ODPOWIEDZ
Newsy
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.