Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 5 / 0
No to se zwyłem, chłopie masz niezły talent do autosugestii skoro po 15 min gałke czuć zaczynasz :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2235 / 8 / 0
Protestuje!
Zauważyłem (jeden kumpel też), że jedząc gałkę na sucho, kiedy sporo tłuszczu osadza się w paszczy, zaraz po intoksykacji pojawiają się słabe efekty utrzymujące się kilkanaście minut. Zapewne mirystycyna wchłania się w pewnym stopniu z jamy ustnej.
Raz mi się zdarzyło, że gałka zaczęła wchodzić po godzinie.

Jestem skłonny uwierzyć, że koleś faktycznie coś tam poczuł po 15min, ale bankowo efekty te zaraz zeszły.
Ostatnio zmieniony 29 marca 2010 przez ..::Abli::.., łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
No dobra, zobaczymy co jeszcze napisze, najwyżej się ukorzę i przeproszę :D
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2235 / 8 / 0
Pindyjski, gałczyłeś? Chodź założymy Knajpę Gałkofanów %-D coś na wzór Dexeleet.
Nie zauważyłeś, że palona gałka działa podobnie, tj. krótko i słabo... Coś w tym na pewno jest, że gałka szybko wchłonięta w małych ilościach wywołuje pewne krótkotrałe efekty. Przydała by się czysta mirystycyna do weryfikacji, to zadanie dla SuperRCka!
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 5 / 0
Nie paliłem to nie wiem :D

Ale że, czy teraz gałczyłem? :P

Chcemy śmietnik na forum? Łaj not :P Ale niech chociaż jeszcze jedna osoba się wypowie na tak :D
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 2235 / 8 / 0
Przecież wiem żeś gałeczny człowiek, chodziło mi czy teraz masz mirystycyne w krwioobiegu?
Moje Alter Ego jest na tak.
  • 1387 / 5 / 0
Nie mam, szkoła jest, a ja lubię ogarniać :D

No może, te Alter Ego wystarczy :P
Ostatnio zmieniony 30 marca 2010 przez pindyjski, łącznie zmieniany 1 raz.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 343 / 3 / 0
ja chcieć knajpę cipaczową !!
jutro szamie trzy gałki , dwie siadły za słabo.
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
  • 45 / / 0
W sumie na 2 dni zjadłem 3 torebki po 1,5 na dzień. Jak już mówiłem smak to nie problem bo nawet nie czuć ale zapach masakra. Zaczęło mnie łapać dosyć szybko bo juz po 15 minutach (wkurwiało mnie siedzenia, polepszył się słuch). Czuć ze bania wchodzi. Pozadnie jeblo mnie po jakiś 4h i faza typowa dla mocnego jarania trochę ale nie do końca bo nie ma dymu na oczach hehe. Następny dzień i drugie 1,5 paczki. Czułem ze jestem zajebany z poprzedniego dnia hehe i jeblo gdzieś po 2-3 godzinach. Tak sobie powiem szczerze(ale i tak się kurewsko porobiłem z czego się ciesze) bo szukałem trochę czego innego co można gałka jak sadze osiągnąć. Pewnie za mało zjadłem na raz. Ale bania jest, czuć ze to ma potencjał hehe. Teraz tez czuje jeszcze lekka chilloutowa banie. Dodam ze żadnych problemów z żołądkiem itp. W 1 dzień waliłem na czczo.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2010 przez Cichybob, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Cichybob nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 255 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: hamah »
SZamajcie z 6-8 orzechow wtedy zacznie toksycznie przepierdalac sie przez bariere krew-mozg i po 5 godzinach od jedzienia szczyt gaukowy was rozjebiue dojarajcie matu wypijcie pifko i huj jea banme helpme
"Sit back with this six-pack and a spliff that"
"olej spidy, bracie, ratuj zycie i jedz kwasy!"
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.