Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Zauważyłem (jeden kumpel też), że jedząc gałkę na sucho, kiedy sporo tłuszczu osadza się w paszczy, zaraz po intoksykacji pojawiają się słabe efekty utrzymujące się kilkanaście minut. Zapewne mirystycyna wchłania się w pewnym stopniu z jamy ustnej.
Raz mi się zdarzyło, że gałka zaczęła wchodzić po godzinie.
Jestem skłonny uwierzyć, że koleś faktycznie coś tam poczuł po 15min, ale bankowo efekty te zaraz zeszły.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Nie zauważyłeś, że palona gałka działa podobnie, tj. krótko i słabo... Coś w tym na pewno jest, że gałka szybko wchłonięta w małych ilościach wywołuje pewne krótkotrałe efekty. Przydała by się czysta mirystycyna do weryfikacji, to zadanie dla SuperRCka!
Ale że, czy teraz gałczyłem? :P
Chcemy śmietnik na forum? Łaj not :P Ale niech chociaż jeszcze jedna osoba się wypowie na tak :D
– Jak zdołałaś wrócić?
Moje Alter Ego jest na tak.
No może, te Alter Ego wystarczy :P
– Jak zdołałaś wrócić?
jutro szamie trzy gałki , dwie siadły za słabo.
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
"olej spidy, bracie, ratuj zycie i jedz kwasy!"
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.