Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2497 / 50 / 0
Nie wiem, jak dla mnie, to 4-aco-dmt, grzyby, 4-ho-met i 4-ho-mipt to prawie to samo, roznia sie niuansami, a co dopiero rozne rodzaje psylocibow.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 666 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: slim »
roznic to sie rozni ale pewnie wynika to z podobnej sytuacji jak przy powiedzmy np homecie. w dawce 25mg dziala jak dziala ale za to przy 30 czy wiecej juz calosc tripu wyglada inaczej jak inna substancja. no ale to chyba logiczne, a moze nie? dochodza inne ciekawe efekty a te poprzednie sie nasilaja. moze stad twierdzenie ze grzyby w zaleznosci od odmiany dzialaja inaczej. oczywiscie gdybam ale tez zauwazylem ze powiedzmy lysice zrobily mnie inaczej niz powiedzmy cubensisy mexicany. a moze to tylko sugestia...
Kto zrezygnuje z pewnego i podąży za niepewnym, straci pewne i niepewnego także nie dosięgnie.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Wizuale po cubensisach mam zawsze bardziej kolorowo-jaskrawe, więcej "pomnożonych brzegów" i kresek, po łysiczkach więcej falowania, pływana, oddychania i pajęczyn. Łysiczki zawsze robią mnie mroczniej, ciężej, bardzij przytłaczająco, a cubensisy lekko, krystalicznie i "blask".
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Ja z kolei co zjem łysice to mam inne działanie. Znaczy podobne ale jest też dużo różnic. 4-AcO-DMT grzyby mi najmniej przypomna. 4-HO-MET no może jak zamknę oczy, w dodatku w przeciwieśtwie do grzybów - słyszę to co widzę :) Pisałem tam raz o stężeniach alkaloidów - a myślcie se co chcecie, to moja teria ino. W każdym razie "rdzeń" imo i Semilaceata i Cubensis są takie same, ale różnią pewnymi niuansami. No i każdy trochę to inaczej odbiera. NA sam koniec: zdecydowanie wole Cubany, w przeciwieństwie do odczuć kurwixa są mroczne, bardziej tajemniczne, wkręcające w trans powiedziałbym :) [miejsce bez dostępu światła, dźwięków].

Żeby nie było: i tryptaminki RC i grzybki-zwidki mniam mniam mniam :heart: :heart: :heart: Tak naprawdę każde z nich swój potencjał ma
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Rdzeń jak najbardziej ten sam, różnice to faktycznie czysta kosmetyka.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1049 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: noithai »
Zgadza sie, choc te niuanse stanowia o ich unikalnosci. Czasem dobrze mi znane odmiany, potrafia mnie zaskoczyc.
Co do RC, to najbardziej mnie zniewala DPT chyba, no i 4-Ho-Met, choc po tym ostatnim mialem ostatnio bad tripa jak cholera.
„Bóg chrześcijański jest okrutny i mściwy. Jeśli popełnisz błąd i nie żałujesz, skazuje cię na wieczne piekło. Wydaje mi się to tak niewspółmierne, że nie chcę wchodzić z nim w żadne układy” [Cabré]
  • 353 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: esioka »
ktos moze chociaz z jakies dwa zdanka o dzialaniu kolumbijskich napisac?:>
(po tym raporcie w archiwum ng wnioskuje, ze zajebioza:> hehe)

i jedna kwestia - na ten moment praktycznie nic nie wiem, nie mam jeszcze pewnosci czy te kolumbijki maja byc juz ususzone czy swieze, czy z wlasnej hodowli czy moze holenderskich zakupow, jedna wielka niewiadoma...natomiast dostawca twierdzi, ze sa na tyle duze/mocne, ze JEDNA SZTUKA ma w pelni wystarczyc na porzadnego tripa (podobno)

to mozliwe?

to qrde jak duze i jak masywne musialy by byc te grzybki, zeby to rzeczywiscie sprawdzilo sie w praktyce?

ktos moze cos napisac w tej kwestii?:/

bo qrde do tej pory jak sie spotykalem z relacjami ze spozywania jakichkolwiek odmian cubensisow, to zawsze byla mowa o przynajmniej paru sztukach, stad me watpliwosci

z gory thx:*
http://www.youtube.com/user/sajkoza
  • 31 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kezer@ »
to mozliwe, ja jadlem jednego suszonego i faktycznie wystarczyl do sterowania gwiazdami, ale chetnie zjadlbym 2 albo i 3 takie :>
Ostatnio zmieniony 02 marca 2010 przez kezer@, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik kezer@ nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
Wszystko zależy od sposobu uprawy, mozna uprawiac tak, żeby rosły duże, ale nieliczne sztuki, a mozna uprawiać tak, że będzie dużo drobnicy. Wszystko zależne od rodzaju i ilości substratu. Natomiast suszony grzybek ważący 2.5g nie jest niczym nadzwyczajnym, a z pewnością może już wysłać na orbitę.
High, how are you?
  • 228 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nautic »
Czy sądzicie, że więcej światła ma raczej korzystny wpływ na trip? Mam na myśli różnicę między różnymi porami dnia.
Ostatnio po 3g B+ o zmierzchu na polanie nie doświadczałem prawie żadnych wizuali, w ogóle całe doświadczenie opisałbym jako ponure, nic nie wnoszące. Dopiero jak wyszedłem w stronę cywilizacji, po 3 godzinach, zdałem sobie sprawę jaki błąd popełniłem. Las w którym byłem był martwy, ciemny i złowrogi, natomiast osiedle domków jednorodzinnych stało się bajkową krainą. Gumowy, pływający chodnik; drzewa z plasteliny. Czy zatem oświetlenie ma u was aż takie znaczenie?
Oida ouden eidos.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.