Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Mogą to być pomocne informacje dla tych, którzy chcieliby wybrać coś odpowiedniego dla siebie.
Proponuje schemat postu:
odmiana cubensisa
PSYCHOSOMATYKA + POETYKA czyli moje wrażenia i odczucia po spożyciu
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ale nie wiem czy to kwestia różnych odmian, czy różnych warunków hodowli
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
psylocyna to tylko krok od DMT, grupa hydroksylowa zamiast większej grupy kwasu fosforowego w psylocybinie daje zupełnie inny efekt niż podobna do ATP struktura psylocybiny. Mam wrażenie, że ta właśnie reszta kwasu fosforowego może mieć wpływ na pobudzanie nieco innych osrodków układu nerwowego, oddziaływać na inne czakry. Co w efekcie makroskopowym sprawia, że semilanceata jest żywa i aktywna a cubensis bardziej szamański i religijny.
Macki, czy cala psylocybina przechodzi czy moze jest to tak jak z 4-HO-METem?
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.