Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy uważasz ,że Kanna działa?
1.TAK
27
68%
2.NIE
7
18%
3.W miksach
6
15%

Liczba głosów: 40

ODPOWIEDZ
  • 1174 / 19 / 15
Nieprzeczytany post autor: WaWe »
A jak myślicie, po jakim czasie można wydmuchać nos po wciągnięciu, żeby nie stracić na działaniu? Dziwne pytanie, ale zastanawiało mnie to :-P

A ja myślałem, żeby połączyć z Uzarą.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 527 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: jakcha »
jak dla mnie 30 min to dobry czas. Choć szczelam. Kanna (czy extrakt czy zwykła) brana donosowo działa dosyć szybko, także w 30 min powinna już zadziałać.
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mrx »
pindyjski pisze:
Smaaaaaark, łyk ;D Paskudztwo, ale przynajmniej nic się nie marnuje, jak mocno pociągniesz nosem to nic nie powinno zostać i nie powinien się zatykać. Przetestowane na człowieku któremu i tak nos łatwo się zapycha czyli na mnie ;P
Ja muszę sporo wciągnąć żeby coś poczuć i nie dość że nos mam zapchany to jeszcze mnie boli. Dlatego wole palić a efekty są w moim przypadku mocniejsze niż przy wciąganiu. Dym jest łagodny, nie najgorszy w smaku i pali się całkiem miło.
"Marzę o wolnej Polsce, w której nikt nie sprawdza, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa..."
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
  • 1387 / 2 / 0
To było do pana z kwiatem serdecznika w awatarze ;P

A ja sam próbowałem na wszystkie sposoby, też najbardziej lubię palenie. Żucie, picie i sniff = mdłości. A wciągnąć muszę ok 200-300mg, co jest sporą kupką (az sie za pierwszym razem zdziwiłem - TYLE tego mam mieć w zatokach?!). I mimo, że nie wydmuchiwałem, udało się nie mieć zatkanego nosa.

Ale jak se przypomnę spływy.....
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 145 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kr0pka »
Witam chcialem zapytac jaka jest roznica pomiedzy Kanna (Channa, Kaugoed) a Kanna RPA (Sceletium tortuosum).
Ktora ma mocniejsze dzialanie? Czy ktos moze probowal laczyc z marihuana i damiana np?
  • 1174 / 19 / 15
Dlaczego palenie to kiepski pomysł? Nie zauważyłem, żeby kanna miała jakiś niesmaczny albo wielce gryzący dym. Kanną się raczej nie zatrujesz. Ilości potrzebne przy połknięciu to jak na mój gust około 1 grama na raz (ale to tylko domysły), choć ja tak raz połknąłem z alkoholem (czyt. wyżej) i niewiele poczułem, a "rozpuszczenie" w alkoholu powinno pozytywnie wpływać na "ładowanie się" kanny. Mimo wszystko, jak już wypróbujesz ten sposób podania, to nie omieszkaj podzielić się z nami wrażeniami :)

P.S. - nie chodziło mi o to, żeby nie stosować w ogóle "?" i "!", tylko żeby używać ich tam, gdzie trzeba.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / 2 / 0
jak dla mnie to kanna jest OK z różową gumą orbit dla dzieci. Do smaku idzie się przyzwyczaić z tą gumą, byle nie miętowa, bo mnie aż wykręciło z niesmaku. W zasadzie im bardziej owocowa i słodka, tym lepiej. Żucie gumy z kanną działa na mnie zawsze maksymalnie po paru minutach. Lepiej niż wciąganie, sposób bez przypału i kulturalnie.
Uwaga! Użytkownik narkoziom30 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 19 / 15
Właśnie wciągnąłem > 150 mg ekstraktu kanny z SS. Nie poczułem praktycznie nic, ewentualnie jakieś placebo. Chwilę później wciągnąłem taką samą ilość zwykłej kanny, żeby sprawdzić czy przypadkiem nie jest to jakiś "bezpłodny" dzień jeśli chodzi o kannę. I nie, poczułem normalne kannowe efekty (właśnie je odczuwam, bardzo je lubię). Nie wiem, co powoduje, że ów ekstrakt praktycznie nie działa. Nie przywiązywałbym zbyt dużej wagi do komentarzy (czyt. domysłów) klientów na SS.
Jeszcze apropos relacji użytkownika Sky: z całym szacunkiem... Czytałem relacje nt. innych roślin (m.in. kwiatu lotosu i chyba gdzieś jeszcze), które w moim odczuciu były bardzo mocno przesadzone. Być może Sky jest bardzo wyczulony na wszelkie alkaloidy - jeśli tak, to pozostaje tylko pogratulować i pozazdrościć, ale nawet jeśli tak jest, to zdaje mi się, że należy do bardzo małej grupy.

Jak wreszcie kupię spirytus to rozprowadzę resztę tego ekstraktu na czymś. Bo już nie chcę marnować go na drogę donosową.
  • 1387 / 2 / 0
Z herbarium:
Badania wykazały także znaczny wzrost alkaloidów po zastosowaniu samej fermentacji
Gdzieś natknąłem się na info ze fermentacja zamienia te kwasy oxalowe na alkaloidy. Mniej więcej tak jak z muchomorem.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 422 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Ta kanna szarpana w ogole dziwnie wygląda. Ta cięta wygląda tak jak powinna, ale ta pierwsza w ogóle na kannę nie wygląda ...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.