Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Większość informacji na temat odurzania oraz nowości sie czerpię:
z hyperreal.info
1786
82%
z wikipedii
62
3%
od znajomi
146
7%
z innych żródeł
172
8%

Liczba głosów: 2166

ODPOWIEDZ
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
a pan doktor dalej milczy. czemu? czekamy na jakąś wypowiedź. "zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy" i co? ja sie zastanawiałem z rok i zostałem ćpunem. hahahahaha. takim do sześcianu. nie pomogło nic. wiedza, nauka, szpitale, rodzina..... długo by tak wyliczać, co nie pomogło. i nie pomaga. siła opioidów mnie przeraża. wielki szacun i wielka pokora w podejściu do nich. nawet tych najsłabszych.
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Bo się za mało zastanowiłeś, proste.

I to mnie bawi: Koleś wkleił cytat z jakiegoś kogoś z tytułem naukowym, a wszyscy sami się wpędzili we wkręte, że na forum zawitał jakiś moralnie poruszony naukowiec.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
zastanawianie się nie ma sensu bo jak się chce to każde zastanowienie, które nawet kończy się " nie powinnam brać" po chwili będzie wyglądało " SPRÓBUJĘ, a co mi szkodzi" i milion powodów dla których jednak się spróbuje. Albo ktoś ma od małego wpojone, że to zło i nie weźmie bo wie, że to straszna śmierć i ta faza go nie kręci ( pewnie nawet nie wie jak to działa, ale ok ) a otoczenie jest też nastawione anty i w ogóle nie myśli o tym, ALBO ktoś mimo, że za łebka straszyli go "złymi narkomanami" i może nawet widział gdzieś żebraka i się bał to spróbuje bo ma inny charakter i inne rzeczy go kręcą. Na to nie ma rady, przed tym nikogo się nie uchroni jeśli ktoś będzie chciał to spróbuje i żadne pierdolenie go nie odciągnie od zakazanego owocu ( wręcz nakręci ). Przynajmniej ja tak to widzę.
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
banshee pisze:
zastanawianie się nie ma sensu bo jak się chce to każde zastanowienie, które nawet kończy się " nie powinnam brać" po chwili będzie wyglądało " SPRÓBUJĘ, a co mi szkodzi" i milion powodów dla których jednak się spróbuje.

Jak się jest słabą pizdką, z dobrze wyrobioną zdolnością do kłamania sobie samemu prosto w twarz to tak. Jak się ma dycyplinę, czystą postawę i jest się otwartym na siebie samego to raczej nieee.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
Pierdolisz, do ćpania trzeba mieć "jaja", słabe pizdki nie ćpają, a nawet jeśli to robią to nieumiejętnie i kończą w szpitalu albo 6 stóp pod ziemią po pierwszych kilku fazach. :*)

A co do Twojej wypowiedzi to też się nie zgodzę. Jeśli ktoś nigdy nie ćpał opio a chce spróbować to nie dlatego, że jest słabą pizdą tylko dlatego, że go to interesuje, jest ciekawy i jest tym typem osobowiści, który opisałam w swoim poprzednim poście jako pierwszy

" ktoś mimo, że za łebka straszyli go "złymi narkomanami" i może nawet widział gdzieś żebraka i się bał to spróbuje bo ma inny charakter i inne rzeczy go kręcą. Na to nie ma rady, przed tym nikogo się nie uchroni jeśli ktoś będzie chciał to spróbuje i żadne pierdolenie go nie odciągnie od zakazanego owocu ( wręcz nakręci ). "

Zależy co kto ma we łbie.

Co innego, jeśli ktoś jest już wjebany i miał nie ćpać, miał rzucić a jednak bierze i znajduje milion powodów do tego, aby zaćpać. Ale to już nie jest rozdziewiczanie się z opio. I taka osoba też nie jest wg mnie słabą pizdką.
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 1406 / 142 / 0
ludzie ale się nakrecacie,i po co, i po co? to tylko woda na młyn tych co zawsze wiedzą lepiej hahahahaha
narkotyki są niezdrowe
  • 714 / 45 / 0
oxan, czyżbym wyczuwał delikatną nutkę uwalenia się z twojej strony?
skakanka
  • 1406 / 142 / 0
oxanek jest w stanie....................błogosławionym buhahahahahaha dobrze dobre dobrze
narkotyki są niezdrowe
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
Kurwik pisze:
banshee pisze:
zastanawianie się nie ma sensu bo jak się chce to każde zastanowienie, które nawet kończy się " nie powinnam brać" po chwili będzie wyglądało " SPRÓBUJĘ, a co mi szkodzi" i milion powodów dla których jednak się spróbuje.

Jak się jest słabą pizdką, z dobrze wyrobioną zdolnością do kłamania sobie samemu prosto w twarz to tak. Jak się ma dycyplinę, czystą postawę i jest się otwartym na siebie samego to raczej nieee.
jasne ze jest słaba,ciekawe dlaczego wpierdolone po uszy opiatówki tyle o jajach mówią i jakie to mocne nie są...
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lemarko »
Kurwiku moj drogi ludzie maja sklonnosc do klamania,od zarania czwilizacji, a szczegolnie siebie bo zycie nie daje im tego co wlasciwie sobie kiedzs np.po maturze zaplanowali.To nie tylko cpunska przypadlosc, choc cpun pod tzm wygledem, jak i wieloma bo czesto sie zgadzam z Twoimi przemysleniami przoduje, bo cpajac oklamuje sie czesto np od str. biochemii.nawet nim zacznie cpac jest juz junk+driven.
Uwaga! Użytkownik Lemarko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.