Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Co wolisz - haszysz, czy marihuanę?
marihuana
696
63%
haszysz
405
37%

Liczba głosów: 1101

ODPOWIEDZ
  • 111 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: FlaT^ »
Słuchajcie, jak wygląda porównanie szkodliwości haszyszu z marihuaną?

Od ~2 miesięcy palę przepyszną, afgańską grudę :heart: i mam wrażenie, że jakoś bardziej siada mi na płuca... A może to zależy też od mocy samego towaru również?
Contact me on Safe-mail: fla7
  • 2877 / 266 / 0
Nieprzeczytany post autor: p420 »
Jak paliłem dobry hasz, to strasznie drapał w gardło i płuca, więc możliwe, że w paleniu jest bardziej szkodliwy. Ale to tylko taka moja teoria jest. ;)
And I got Xanax, Percocet, promethazine with codeine
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
  • 111 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: FlaT^ »
p4weu pisze:
Jak paliłem dobry hasz, to strasznie drapał w gardło i płuca, więc możliwe, że w paleniu jest bardziej szkodliwy. Ale to tylko taka moja teoria jest. ;)
A co do drapania (gryzienia! ^_^ ) to ten, który ja mam bywa bardzo zdradliwy - ściągniesz normalnego bucha - light, prawie tego nie czujesz, ale jak przesadzisz przesadzisz - jesteś w dupie, kaszlesz i krztusisz się przez kilka minut. Dobra opcja do wkręcania ludzi ("Stary, ale ściągnij sobie takiego naprawdę solidnego bucha!" :-D), no i na szczęście można sobie z tym poradzić przy pomocy fajki lodowej, ew. wodnej.
Contact me on Safe-mail: fla7
  • 460 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Szkodliwość haszyszu naprawdę dobrej jakości ( w Polsce raczej nie dostępne, chyba, że sobie zrobisz) jest mniejsza od szkodliwości ziela, bo pochłaniasz mniej produktów spalania materiału roślinnego.
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 171 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: brd »
mam takie wrażenie, że haszysz jest bardziej jak wyobrażenie o marihuanie jakie się miało co do efektów jak się jeszcze nie paliło ganji, zazwyczaj nieco mniej psychodeliczny, klarowny i fizycznie bardziej czilujący, bodźce przyjemniejsze, ale uderzające w bardziej fizyczny deseń.
do i have a life or am i just living?
do not let these questions strain or trouble you,
find your strength in the sound and make your transition.
  • 2129 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kuba Powiatowy »
@Up
Sądząc po Waszych opisach ciężko teraz o dobry hasz. Jak ja tam kiedyś paliłem to haszysz zmiatał z nóg, co w sumie logiczne bo zawiera więcej THC niż ziele. Na pewno był bardziej psychodeliczny, nieco zbliżony nawet do opium ( jeżeli mowa o błogostanie ). Pojawiały się efekty w stylu kołysania na falach, uczucie " latania ", lekkości, lekkie OEV'y, coś czego nie doświadczyłem nigdy po zielsku, albo nie w takim stopniu.
Ostatnio zmieniony 24 października 2023 przez deadmau5, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto zbędny cytat
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 171 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: brd »
tak, ciężko o dobry, tym bardziej jak już się pojawi dobra konsystencja i jest po 35, a daje taką samą nędzę, dajcie spokój ;P
do i have a life or am i just living?
do not let these questions strain or trouble you,
find your strength in the sound and make your transition.
  • 255 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: hamah »
hasz dziala lagodniej , mimo to ze ma wiecdej THC )dobry ma wiecej THC)
"Sit back with this six-pack and a spliff that"
"olej spidy, bracie, ratuj zycie i jedz kwasy!"
  • 460 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kasztaniak »
Dyskusyjne, czy hasz działa łagodniej od MJ :/. Według mnie prawdziwy haszysz( nie jakieś dostępne w PL black afgany niby przemycane z NL, czy inne dilerskie wałko-bajeczki) działa dużo mocniej od przeciętnych odmian trawy( ale w umiarkowanych dawkach często powoduje mniejszy stone).
Trans-atlan-cycki!

Pilzenzeit, pilzenzeit, pilzenzeit...
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: hardbounce »
Zależy jak leży, jako że haszyk jest na Śląsku łatwiej dostępny niż mj(a przynajmniej dobra mj)to częściej pale haka, moc z reguły taka sama zawsze...nie ważne z jakiej częsci miasta biorę, zawsze klepie tak samo. Najlepszy haszyk jaki paliłem jak na razie w życiu to afgan przywieziony przez ziomka z nl, po 2 wiaderkach na zjebie po futrze rzyganie tym co miałem w żołądku(powerade+kwas żołądkowy), bania ogromna od rana do wieczora...ale podejrzewam że na dłuższą metę nie wytrzymał bym takiego natężenia THC. No ale cóż się wyjedzie do nl się sprawdzi :P
[b]hardstyle-hardcore-frenchtek-old school jump[/b]
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.