to o czym piszesz to atak paniki. ja odczuwam tylko lekki dyskomfort, zadnego zejscia :nuts: a propranolol chyba bardziej na serducho dziala a nie pluca?
Mam swój wiek i dochodzę do pewnych spraw mimo woli- uwierz :finger:
Tak.
Panika powstaje przez zaobserwowanie nietypowych objawów takich jak- niewydolność oddechowa (łapanie oddechu). Podobnie jest na mocnym kacu [mam kaca, poparzoną nogę, rozwaloną rękę i zniszczone ubranie- tak się bawi Wrocław]. Również Ci się zdarza? To moja zmora. Drogi kolego- znowu Ci przytaknę..
Propranolol jest na serce, ale działa również uspokajająco- tachykardia i łapanie oddechu idą w niepamięć. Wiem co piszę. Tak jak wspomniałem wcześniej- to rozwiązanie dla ludzi, którzy nie potrafią sobie z tym poradzić.
Pozdrawiam!
Desperados pisze: Hi!Tak, to normalne. Jest tu jednak pewien szkopuł- problemy z oddychaniem nie dosięgają każdego, jedynie osoby o słabszej psychice mają skłonności do hiperwentylacji. Osobiście sam popadam w taką paranoję i praktycznie schodzę. Nauczyłem się z tym walczyć, tzn. akceptować moje zawirowania psychiczne i omijam to mimochodem. Kładę się na łóżku, oglądam tv- tak jest najlepiej. Tak jak ktoś wcześniej napisał..zaobserwowaliscie taki efekt po stymulantach (zazwyczaj pojawia sie dopiero na zejsciu albo przy duzych dawkach).. to także jest rozwiązanie. W początkowych jazdach z oddechem trafiałem z 3 razy do szpitala. Diagnoza była za każdym razem taka sama- hiperwentylacja napadowa.Zaobserwowalem Gdy w cugu byłem na fecie, cztery dni bralem 5 Dnia cos zaczalem panikowac, bo mialem zaburzenie oddychania, to wkręt był, zadzwonila matka wtedy na pogotowie, i lekarz popatrzyl spytal sie co bralem, chwile dal mi na uspokojenie i przeszlo. Jeszce mnie zawiezli do szpitala bym sie dotlenił
Jeśli ktoś nie chce nauczyć się z tym żyć to polecam- PROPRANOLOL.
Pozdrawiam!
Desperados pisze: Hi!Dyskomfort, a chodziło Ci o coś innego?to o czym piszesz to atak paniki. ja odczuwam tylko lekki dyskomfort, zadnego zejscia :nuts: a propranolol chyba bardziej na serducho dziala a nie pluca?
Mam swój wiek i dochodzę do pewnych spraw mimo woli- uwierz :finger:
Tak.
Panika powstaje przez zaobserwowanie nietypowych objawów takich jak- niewydolność oddechowa (łapanie oddechu). Podobnie jest na mocnym kacu [mam kaca, poparzoną nogę, rozwaloną rękę i zniszczone ubranie- tak się bawi Wrocław]. Również Ci się zdarza? To moja zmora. Drogi kolego- znowu Ci przytaknę..
Propranolol jest na serce, ale działa również uspokajająco- tachykardia i łapanie oddechu idą w niepamięć. Wiem co piszę. Tak jak wspomniałem wcześniej- to rozwiązanie dla ludzi, którzy nie potrafią sobie z tym poradzić.
Pozdrawiam!
wydaje mi sie ze twoje problemy z oddychaniem sa psychogenne, a moje sa zwiazane z wplywem amfetaminy na oskrzela. to ze zauwazam ten wplyw nie wywoluje we mnie zadnego strachu, ktory by je poglebial itd...
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.