Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 41 / / 0
Nieprzeczytany post autor: artimal »
To ile by trzeba zjeść kakaa żeby mieć cev-y i ogólnie faze ? 10 czubatych łyżeczek by wystarczyło ?
  • 2129 / 30 / 0
artimal pisze:
To ile by trzeba zjeść kakaa żeby mieć cev-y i ogólnie faze ? 10 czubatych łyżeczek by wystarczyło ?
Po pierwsze, piszemy kakao ( nie odmienia się ) Po drugie- jaka faza, jakie CEV'y ? Owszem, kakao działa. Polepsza nastrój, zwiększa energię, kolory robią się po wypiciu takie bardziej pastelowe. To tyle. Miły relaksant, ot co.
Próbowałem pić mocne kakao z ekstraktem teobrominy i wcześniej wspomniane efekty były po prostu silniejsze. Dodatkowo odczuwałem lekkie odrealnienie. Kakao nie jest do ćpania, jasne ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 41 / / 0
Nieprzeczytany post autor: artimal »
To żeby poczuć efekty kakao w 100 % ile by trzeba zjeść ? Chodzi mi o czubate łyżeczki . Ile takich by wyszło ?
  • 2129 / 30 / 0
artimal pisze:
To żeby poczuć efekty kakao w 100 % ile by trzeba zjeść ? Chodzi mi o czubate łyżeczki . Ile takich by wyszło ?
Głupie pytanie. To tak jakbyś zapytał ile piwa trzeba by poczuć działanie alkoholu na 100 %. Sam sprawdź. Kakao Cię nie zabije. Po co te kroczki ? Zresztą, nie rób szopek, wypij sobie normalnie kakao z 3, 4 łyżeczek, dodaj mleko i enjoy. Jeszcze raz powtarzam bo ocierasz się o śmieszność- kakao nie jest do ćpania.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 577 / 3 / 0
artimal pisze:
jak masz uszkodzony mózg przez ćpanie 10000x mocniejszych psychodelików (np przez DFy) to powinno styknąć i kilka łyżeczek dla uzykania porządnych CEVów ;] %-D
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
ok 2 h temu wziolem ok 3 g teobrominy! na początku megaaa chill, swietne odpręzenie, leze i oglądam Desperado z bananem na twarzy, wewnętrznie szczesliwy. Teraz cisnienie 180/130, puls 110! Głowa napierdziela a serducho wali jak nie wiem (coś jak po sporej ilośći guarany). Czuje się rozbity jak już mówiłem ból głowy ale co ciekawe odpręzenie dalej się utrzymuje. Dziwna sprawa cisnienie w ch** wysokie, w głowie się kreci serce bije jak oszalale a ja dalej jestem spokojny i odpręzony.
sorki za błędy ale nie chce mi sie poprawiać ide sie połozyć bo to takie przyjemne :-D
Doidam że mniejsze dawki w ogóle nie zwiększały ciśnienia. Zobaczymy co będzie później...
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
... ze kakao jest zajebiste w polaczeniu z heroina... najlepiej z jednej strzykhawki walnac...

zastanawia mnie ile osob po przeczytaniu tych glupot poszlo zrobic sobie kakao...
jeszcze smieszniej byloby gdyby ktos z czlonkow domostwa wszedl i zobaczyl jak wsypujesz paczke kakao na litr mleka :)

kakao sluzy do picia. jest zdrowe. wplywa relaksujaco ze wzgledy na produkcje endorfin. jest to tak male pobudzenie ze na osobe ktora i tak jest z natury agresywna za duzo nie podziala..

wiec jesli chcecie sie nacpac to proponuje zrezygnowac z kakao ktore moim zdaniem samo w sobie ( jak smakuje ) jest czyms za co warto ja spozywac.
Uwaga! Użytkownik psychedelicbuddha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
zastanawia mnie ile osob po przeczytaniu tych glupot poszlo zrobic sobie kakao.
yyy gdzie widzisz głupoty? Swoją droga piłem nie kakao lecz teobrominę która wchodzi w jego skład.
Jeśli masz dostęp do dobrego kakaa-nie mówię o tym dostępnym w Polsce (bo to zazwyczaj samo badziewie), to wtedy można poznać jego prawdziwa moc. "Moc" to może za potężne słowo, ale jest naprawdę miłe.

Wczorajsze ciśnienie szybko ustało, więc ustalam że był to przypadek:-)
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 273 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
@psychedelicbuddha

malo jeszcze wiesz o kakao. Szczególnie, jeśli to co możesz kupić w Polsce i co jest w czekoladzie, zawiera tylko śladowe ilości różnych interesujących rzeczy. Pogooglaj trochę.
  • 8 / / 0
Nieprzeczytany post autor: niki »
Ja kiedyś kupiłam ekstrakt 25* kakao. Powiem że to było najgorsze paskudztwo jakie w życiu piłam! Podobno ma mieć jakieś działanie euforyzujące. Szczerze mówiąc jak dla mnie efet baaaardzo baaaardzo słaby. Jeszcze męczyć sie z takim ohydztwem. Nie warto. Bleee
ODPOWIEDZ
Newsy
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

CBZC rozbija packzomatową dystrybucję

Współpraca policjantów z Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości i wydziału kryminalnego z Chełmna doprowadziła do zatrzymania 44-latka, który z wykorzystaniem paczkomatów, wysyłał do odbiorców paczki z narkotykami. Przy zatrzymanym funkcjonariusze zabezpieczyli znaczną ilość narkotyków i gotówkę. Mężczyzna trafił na 3 miesiące do aresztu.