Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: diesel »
a ja tam wole przespac
"Kto staje się potworem ten zrzuca ciężar bycia człowiekiem"
                                                                      Dr. Johnson
  • 69 / / 0
no ja wlasnie nie, bo nawet jak sie pozniej budze to sie czuje jak scierwo
  • 312 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ptakowaa »
DDD pisze:
mnie doskonale odpręża następnego dnia tabletka (10 mg) elenium
Nic dziwnego, że odpręża.
Raz, że benzo.
Dwa, że ma swoje właściwości: "W alkoholizmie, w stanach delirium tremens (halucynacje oraz majaczenia w stanach zatrucia alkoholem). Skurcze mięśni na tle psychicznym lub nerwowym."
Jak wiemy, każde benzo niezależnie od tego, czy jest skierowane na działanie nasenne, przeciwlękowe czy przeciwdrgawkowe ma te wszystkie cechy, z tym, że jednak różnią się budową chemiczną stąd i działanie lekko różne.

Ja na przykład nie za bardzo do tej pory rozumiem.
Wszyscy chyba znają rozpiskę http://www.benzo.org.uk/polman/bzcha01.htm
I tam jest, że 6 mg bromazepamu odpowiada 0,5 mg alpro.
Ale ja inaczej się czuję wziąwszy jedno a wziąwszy drugie.
A niby powinno działać tak samo.
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 139 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hopek »
ptakowaa pisze:
DDD pisze:
mnie doskonale odpręża następnego dnia tabletka (10 mg) elenium
Nic dziwnego, że odpręża.
Raz, że benzo.
Dwa, że ma swoje właściwości: "W alkoholizmie, w stanach delirium tremens (halucynacje oraz majaczenia w stanach zatrucia alkoholem). Skurcze mięśni na tle psychicznym lub nerwowym."
Jak wiemy, każde benzo niezależnie od tego, czy jest skierowane na działanie nasenne, przeciwlękowe czy przeciwdrgawkowe ma te wszystkie cechy, z tym, że jednak różnią się budową chemiczną stąd i działanie lekko różne.

Ja na przykład nie za bardzo do tej pory rozumiem.
Wszyscy chyba znają rozpiskę http://www.benzo.org.uk/polman/bzcha01.htm
I tam jest, że 6 mg bromazepamu odpowiada 0,5 mg alpro.
Ale ja inaczej się czuję wziąwszy jedno a wziąwszy drugie.
A niby powinno działać tak samo.
Sama sobie odpowiedzialas a pozniej nie rozumiesz. "Jak wiemy, każde benzo niezależnie od tego, czy jest skierowane na działanie nasenne, przeciwlękowe czy przeciwdrgawkowe ma te wszystkie cechy, z tym, że jednak różnią się budową chemiczną stąd i działanie lekko różne".
Nie powinno dzialac tak samo wziete w odpowiednikach diazepamu bo kazde jest wlasnie skierowane na cos innego. Wez odpowiednik 20mg Diazepamu najpierw w nasennym Dormicum, a pozniej w Clonach albo Alpra, ktore sa przeciwlekowe i przeciwdrgawkowe to zrozumiesz roznice.
Takiego świata ja nie chce, wiec go sobie ulepsze....
  • 69 / 1 / 0
No jak to co na kaca ? Jezeli ktoś nie używa benzodiazepin wogóle, lub użuwa ich sporadycznie, to 1mg Alprazolamu zlikwiduje całkowicie kaca w ciagu 15min. :)
Żródełko tryptaminami płynące ugasiło by moje pragnienia.
Trudne Dziecko Hofmanna mnie szuka.
  • 2877 / 266 / 0
Nieprzeczytany post autor: p420 »
Gdy kac męczy, tylko wiadro daje mi przeżyć
;)
Trawa na kaca dla mnie również najlepsza, wszystkie dolegliwości mijają, no i wraca apetyt, bo na kacu to nie zawsze można zjeść, a w brzuchu zazwyczaj pusto.
And I got Xanax, Percocet, promethazine with codeine
Call me Mr. Sandman, I'm sellin' all these hoes dreams
  • 312 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ptakowaa »
Dla mnie najgorsze jest to, że trzęsie.
I nie znajduję lepszej alternatywy aniżeli benzo. :-(
"I begged my doctor for one more line
He said 'Son, words fail me'
(...)
I'll be fine
If you give me a minute
A mans got a limit
I cant get a life if my hearts' not in it!"

Noel Gallagher
  • 142 / / 0
Na małego piwko, na giganta skrzynka wody i sok pomidorowy.
Póki jest wódka, jest nadzieja.
  • 2 / / 0
ktoś już w temacie pisał, że trzeba coś zjeść - i to się zgadza - miałem ostatnio po melanżu kac.zora i rano mi się przypomniało, że nic nie jadłem - szybkie opierdo*lenie skibaczki czy dwóch i po 10 min przeszło
Uwaga! Użytkownik TARANTULLO nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 226 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blaze »
0,5 xanaxu w nos piwko i nie ma kaca
Uwaga! Użytkownik Blaze nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.