Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
tak na oko ile zwykłych lufek trzeba na porządne wiadro?
Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
tak na oko ile zwykłych lufek trzeba na porządne wiadro?
Moze to dzialanie alkoholu (chyba z 5-6 piw dzis wypilem), albo juz sam nie wiem ;/
Rezzo pisze: Ja dzis wlasnie palilem extrakt 10x z wiadra i faza byla taka jakas plytka (powiem tylko ze duzo lepiej zadzialalo jak tydzien temu palilem z lufki...)
Moze to dzialanie alkoholu (chyba z 5-6 piw dzis wypilem), albo juz sam nie wiem ;/
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.