Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
fotoperiod (tzw.bezwzględna noc, dzień)+temperatura (odpowienia różnica temp. dnia i nocy nawet gra role !)
zielonypanowinietywbialyszal pisze: hm... a ja czytam wlasnie ze nawet swiatlo latarni ulicznej nie w domu a na ulicy
zielonypanowinietywbialyszal pisze: - kim ty jestes? jesli chodujesz planta na parapecie - o to chodzi ]
Tak hoduje różne rośliny, od dwóch lat. A z tego co czytam to Ty dzielisz się przeżciami kuzyna :> To jest roślinka taka jak wszystkie. Łodyga, liście, system korzeniowy i kila zależności sterujących jej życiem.
zielonypanowinietywbialyszal pisze: fotoperiod (tzw.bezwzględna noc, dzień)+temperatura (odpowienia różnica temp. dnia i nocy nawet gra role !)
ps. czy ktoś mi może powiedzieć za co ta gwiazdka przy ksywce
ps. czy ktoś mi może powiedzieć za co ta gwiazdka przy ksywce ]
"Autor Wątka"
Skończcie dyskusję nie na temat.
zielonypanowinietywbialyszal]
przepraszam za to. sam psioczyłem na kłótnie w wątkach, na wzajemne ataki i animozje, które rozwalają tylko wątki, a sam tu zacząłem to robić
GrupaOlewającaWładzę pisze: "Dawkowanie palonej Szałwi (liście przeciętnej mocy)
Lekko 1/4 g
Przeciętnie 1/2 g
Mocno 1 g" - tylko powiedz jak można odmierzyć np. 1/2 g bez dokładnej elektronicznej wagi i się nie pomylić (nie odmierzyć np 2g). Nie lepiej by było np lekko - 2-3 średnie liście?
chyba nie rozumiem aluzji
Ja mam inne pytanie - powiedz jak jednorazowo chcesz zaciagnac 0,5-1g suszu salvii ? zaluje ze nie cwiczylem pletwonurkowania... ]
Jednorazowo nie znaczy, że za jednym zaciągnięciem. Czyżbyś był aż tak tępy? Jednorazowo w sensie jednego palenia. Przemawia to jakoś do Ciebie?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.