Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
10pln za litr prosto z gorzelni... polskiej gorzelni.

Aktualnie jestem na levelu 40pln za 5litrów. To mam jeszcze taniej. Ciekawe jak długo źródło polmosu nie wyschnie :-D

towiec mam z biełastoku lub lbn. Nie wnikam. Mniej wiem, spokojniej żyję.
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2008 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Blessweed »
Drogo, drogo u was. U mnie 0,5 mety kosztuje 4 pln. Z możliwością
targowania się przy większych ilościach ;) Sprite nie pamiętam w jakich cenach.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2008 przez Blessweed, łącznie zmieniany 1 raz.
a 25 groszy pi pi ma?
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Mety ze wschodu?

Zajebiście masz Teoretyku!
I'm broken.
  • 803 / 6 / 0
Jeszcze co do spirytusu z przemytu...
Często się zdarza, że to nawet nie było z przemytu. Ale łatwiej wcisnąć. Obecnie odpowiednie 'grupy przestepcze' maja aparaturę do odbarwiania płynów do chłodnic - glikolu.
Sam pizgałem to kilka razy, co nie spełniało norm czystości, ale nic mi nie jest ;-)

BlessWeed takie bełtańce z mety to też kiedys pijałem. Teraz to mi szkoda zdrowia, bo stopa życiowa się podniosła hehe
  • 93 / / 0
A moja stopa ciągle na tym samym poziomie jak nie gorszym :( . Ale w smaku dobra jest :-p
a 25 groszy pi pi ma?
  • 803 / 6 / 0
Macie jakies metody do sprawdzania 'czystosci' alkoholu?

Mnie uczyli, aby sprawdzać na łyżce podpalając. Alko powinno palić się niebieskim regularnym płomieniem. Zająć ma się za pierwszym razem. To dowód na brak rozcieńczenia.
  • 749 / 5 / 0
Zależy o jakie o alko chodzi. Ile procent ma mieć.
W każdym bądź razie ciekawy temat poruszyłeś Teoretyku.
To dowód na brak rozcieńczenia.
Tutaj chodzi Ci o spirytus, czysty destylat?
I'm broken.
  • 911 / 206 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
Alko powinno palić się niebieskim regularnym płomieniem
Błąd. Życie Ci niemiłe? Etylowy będzie się palił lekko pomarańczowym/żółtym płomieniem (trochę półspalania), metylowy będzie niebieski (całkowite).
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 749 / 5 / 0
Masz na myśli coś 90 i więcej procentowego?
Zwykła wódka 40% pali się w ogóle?
Nigdy nie próbowałem, bo szkoda było płynu, ale wydaje mi się, że dopiero gdzieś od 50-60% wzwyż jara się.
I'm broken.
  • 93 / / 0
40 palić się pali. Pamiętam na koniec dobrego ogniska ok 5 rano wylałem 0,7 do ognia to sie zapaliła.

Gdy się później dowiedziałem co zrobiłem, straciłem sens życia( albo rzycia)
a 25 groszy pi pi ma?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.