czy miąższ też można
marcin pisze: je się same skórki czy miąższ też można
Czy jest tu może ktoś, kto tam był i ma jakieś doświadczenie z kupowaniem meskaliny?
"Podobno" jest to dosyć popularna używka w tych rejonach.
W tabletce może być wszystko od czystych wypełniaczy przez każde rc i jeszcze pare innych rzeczy. Szczerze mówiąc nie skusił bym się na taką "meskaline" znam troche ludzi z us i naprawdę takie coś jest rzadkością. Już lepiej kaktusa sobie przygotować, większe szanse że będzie tam odpowiednia ilość mesklainy niż w akiej tabsie.
"Właśnie wziąłem meskalinę, gdy gość z obsługi powiedział: jeśli teraz nie wyjdziecie na scenę, to nie zagracie. Poszedłem i zobaczyłem niekończący się ocean. Ocean włosów, świecących zębów i rąk. Zacząłem grać i modliłem się do Boga, by pozwolił mi nie wypaść z rytmu i bym nie fałszował - wspomina swój występ Santana."
http://www.dziennik.pl/magazyn-dziennik ... tocku.html (str3)
video: http://www.youtube.com/watch?v=XnamP4-M9ko
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.