czy miąższ też można
marcin pisze: je się same skórki czy miąższ też można
Czy jest tu może ktoś, kto tam był i ma jakieś doświadczenie z kupowaniem meskaliny?
"Podobno" jest to dosyć popularna używka w tych rejonach.
W tabletce może być wszystko od czystych wypełniaczy przez każde rc i jeszcze pare innych rzeczy. Szczerze mówiąc nie skusił bym się na taką "meskaline" znam troche ludzi z us i naprawdę takie coś jest rzadkością. Już lepiej kaktusa sobie przygotować, większe szanse że będzie tam odpowiednia ilość mesklainy niż w akiej tabsie.
"Właśnie wziąłem meskalinę, gdy gość z obsługi powiedział: jeśli teraz nie wyjdziecie na scenę, to nie zagracie. Poszedłem i zobaczyłem niekończący się ocean. Ocean włosów, świecących zębów i rąk. Zacząłem grać i modliłem się do Boga, by pozwolił mi nie wypaść z rytmu i bym nie fałszował - wspomina swój występ Santana."
http://www.dziennik.pl/magazyn-dziennik ... tocku.html (str3)
video: http://www.youtube.com/watch?v=XnamP4-M9ko
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.